Львів’яни вшанували головнокомандувача УПА

15:10 5 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У понеділок, 5 березня, у Білогорщі відбулися заходи з вшанування пам’яті видатного українського політичного і державного діяча Романа Шухевича.

Про це повідомили сьогодні, 5 березня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також поінформували: «Львів’яни поклали квіти до пам’ятника генерал-хорунжого, разом виконали Державний Гімн України, а духовенство здійснило чин панахиди. Після відбулося громадське віче».

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка наголосив під час вшанування головнокомандувача УПА: «Ми щасливі, бо біля памятника з нами діти головного командира. Роман Шухевич пишався би українським військом, яке не лише зупинило загарбників, а й є одним із найсильніших у світі. Шухевич би пишався молоддю, яка знає, що вона мусить творити свою державу. Ніхто ніколи не буде визначати за нас, яких героїв шанувати і які свята святкувати».

«Біля пам’ятника вишикувалась почесна варта ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут та салютна команда громадської організації «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять». Олег Синютка також відвідав музей Романа Шухевича в Білогорщі та поспілкувалися з Героєм України Юрієм Шухевичем», – розповіли також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Юрій Шухевич нагадав: «Тут, у цьому місці, 68 років тому точився бій. Точиться він і зараз на Сході. І кулі знову летять у той самий бік. Дотримуймося тих заповідей, які нам залишив генерал-хорунжий, з ними ми здатні вистояти до кінця».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів