Львів’яни вшанували Героїв Небесної Сотні

22:48 20 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У вівторок, 20 лютого, на площі перед памʼятником Тарасові Шевченку відбулося віче памʼяті, присвячене четвертій річниці вшанування Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомили сьогодні, 20 лютого, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Вшанування розпочалося спільною молитвою». У знак вшанування Героїв Небесної Сотні також відбулася акція «Запали свічу». В межах вечора виступили капела «Дударик», Софія Федина, Ірина Доля, Максим Перевʼязко».

Архиєпископ і митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возняк наголосив: «Ми сьогодні вшановуємо не тільки полеглих на Майдані, сьогодні ми дякуємо їхнім братам і сестрам, їхнім дружинам і батькам, їхнім матерям. А також братам, сестрам, матерям тих, хто зараз захищає нашу Державу у війні».

Учасник Революціїї Гідності Ігор Чабан зазначив під час віче: «Якби існувала градація героїчності, то наші хлопці займали би там найвищі сходинки. Інколи нам здається, що всі ці втрати даремні. Але зміни є, хоч не такі масштабні як ми сподівалися, але вони є. А щоб зміни були ще більшими треба нам почати міняти свою ментальність. Адже ми до кінця не вірили, що нам удасться досягти результату, та ми його досягли».

«На проспекті Свободи – площі, де чотири роки тому повстав львівський Євромайдан, відбулася Всеукраїнська тиха акція «Ангели памʼяті», для якої діти Герої Небесної Сотні  разом з учнями мистецьких шкіл Львівщини створили паперових ангеликів як символ памʼяті. Окрім того, у внутрішньому дворику географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка відкрили погруддя Герою Небесної Сотні Ігорю Костенку», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів