Львів’яни відзначили День Героїв урочистою ходою й молитвою

15:05 28 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У Львові вшанували пам’ять всіх українців, які пожертвували власним життям у боротьбі за свободу та незалежність України.

Про це повідомили сьогодні, 28 травня, у Львівській міськраді, де також поінформували: «День Героїв розпочався о 11:00 із покладання квітів до пам’ятника головному командирові УПА – генерал-хорунжому Романові Шухевичу – в Білогорщі. Звідси стартувала 18-та щорічна естафета «Вогонь пам’яті героїв» за участю студентів Львівського державного університету фізичної культури. Опісля відбулось покладання квітів до могил Героїв на Личаківському кладовищі (на полі почесних поховань №67 та №76) та чин панахиди». 

«Від пам’ятника Тарасові Шевченку стартувала урочиста хода, до якої приєднались патріотичні, ветеранські та волонтерські організації, учасники АТО, родини Героїв Небесної Сотні, медики Майдану та учасники Революції Гідності, молодіжні громадські організації, ліцеїсти, школярі та студенти. Очолив колону оркестр Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Представники молоді несли портрети лідерів українського національного руху ХХ ст., а представники влади несли спільну стрічку», – розповіли також у міськраді.

«Колона пройшла вулицями Львова до пам’ятника Степану Бандері. За маршрутом руху колони відбулись зупинки для вшанування визначних діячів української історії: біля таблиці Роману Дашкевичу на вулиці Коперника), таблиці О. Гасину на вулиці Коперника, таблиці патріарху Йосипу Сліпому на вулиці Коперника, пам’ятника Маркіяну Шашкевичу на вулиці Коперника, таблиці жертвам спецслужб тоталітарних режимів (на вулиці Бандери, пам’ятника Жертв комуністичних злочинів на площі Шашкевича, пам’ятника Михайлові Вербицькому на вулиці Генерала Чупринки, таблиці Роману Шухевича на вулиці Генерала Чупринки й таблиці Євгену Коновальцю на вулиці Коновальця», – поінформували також у міськраді.

«На площі біля пам’ятника Степанові Бандері хори з 20-ти районів області виконали Національний Гімн України під музичний супровід оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Також виступила дівчинка, чий батько загинув у зоні АТО. Опісля відбулась мистецька частина. А з 10:00 у сквері «На валах» експонується виставка «Алея Героїв», а центральними вулицями міста пройшли патрулі в одностроях українських збройних формувань періоду національно-визвольної боротьби, які вітали львів’ян та гостей міста», – повідомили також сьогодні, 28 травня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів