Львів’яни відзначать 100-річчя проголошення Злуки

16:30 18 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: Назар Волянський / «Газета по-українськи»

У понеділок, 22 січня, на площі навпроти пам’ятника Тарасу Шевченку урочисто розгорнуть прапор і проведуть молебень за Україну.

У прес-службі Львівської обласної ради повідомили сьогодні, 18 січня: «У понеділок, 22 січня, відбудеться відзначення 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки та Дня Соборності України Упродовж дня у всіх храмах області відбуватиметься Молитва за Україну».

«У понеділок, 22 січня, о 13:00 розпочнеться покладання квітів та лампадок, а також проведення чину екуменічної панахиди на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища, могили Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького, а о  13:20 – покладання квітів до Меморіалу воїнам Української галицької армії на Личаківському кладовищі та запалення лампадок до могил держсекретаря військових справ ЗУНР Дмитра Вітовського, коменданта січових стрільців Михайла Галущинського, керівника і засновника «Пласту» Олександра Тисовського, воїна УГА Северина Левицького», –розповіли також в облраді.

«Опісля представники влади та громадськості вшанують пам’ять Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича та покладуть лампадки до могил воїнів АТО на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища. По завершенню відбудеться екуменічна панахида», – поінформували також в облраді.

«У понеділок, 22 січня, о 15:00 над алеєю в парку «Погулянка» на пішохідному мосту розпочнеться акція «Міст єдності», опісля стартує захід – «Мій герой», а 16:30 на площі навпроти пам’ятника Тарасу Шевченку урочисто розгорнуть прапор та проведуть молебень за Україну. Опісля, о 17:00 розпочнеться громадське віче. Завершаться заходи урочистою академією у Львівському Національному Академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. Початок – о 18:00», – повідомили також у прес-службі Львівської обласної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів