Львів’яни урочисто відзначать 75-ту річницю створення 1-ї дивізії УНА

21:42 11 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

11 квітня відбулася зустріч голови Львівської ОДА Олега Синютки з представниками громадських організацій, у межах якої присутніх ознайомили з планом відзначення 75-ї річниці створення дивізії «Галичина».

Про це повідомили сьогодні, 11 квітня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Відтак, цьогоріч захід відбудеться у суботу, 28 квітня, і розпочнеться панахидою в архикатедральному соборі святого Юра. Опісля, на 76 полі почесних поховань Личаківського кладовища присутні покладуть квіти та лампадки до Меморіалу, спільно виконають гімн».

«Також у межах відзначення 75-ї річниці створення Дивізії «Галичина», відбудеться «Марш вишиванок», який  пройде від площі біля пам’ятника Степану Бандері  до площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Завершить захід святковий концерт. Подати свої пропозиції та зауваження стосовно відзначення річниці створення Дивізії «Галичина» можна звернувшись у департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

До слова, 19 квітня 1945 року дивізія «Галичина» отримала назву «1-ша Українська Дивізія УНА».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів