Львів’яни провели в останню путь видатного історика Володимира Косика

17:45 27 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Попрощатися з головлю «Об'єднання українців у Франції» прийшли його учні, рідні, побратими, представники влади, громадськість.

У Львівській облдержадміністрації повідомили сьогодні: «У вівторок, 27 червня, у Львові попрощалися з українським вченим і громадсько-політичним діячем Володимиром Косиком. Прощання відбулося в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові».

«Поховали відомого історика на полі № 83.Личаківського кладовища.  Попрощалися з Володимиром Косиком прийшли його учні, рідні, побратими, представники влади, громадськість. Свої співчуття рідним історика та громадськості висловила заступник голови НТШ в Америці Анна Процик, листом підтримки – надзвичайний та повноважний посол України у Франції Олег Шамшур», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Володимир Косик – український історик, фахівець з історії французько-українських взаємин, історії УНР та історії України періоду Другої світової війни. Був засновником і редактором франкомовного журналу «Європейський Схід», брав активну участь у громадському житті української діаспори Франції, голова «Об'єднання українців у Франції». З 2000 року – професор Львівського національного університету ім. Івана Франка. Володимир Косик відзначений державними нагородами, зокрема орденом України «За заслуги ІІІ ступеня» (2005) та однією з чотирьох найбільших відзнак Франції – Орденом мистецтв, письменства (1998). Помер Володимир Косик 12 червня на 93 році життя», – повідомили також сьогодні, 27 червня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів