Львів’яни поминатимуть жертв Голокосту

10:00 27 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

У п’ятницю, 27 січня, відбудуться мітинги біля пам’ятника жертвам львівського гетто на проспекті Чорновола й пам’ятного каменя на місці колишнього Янівського концтабору на вулиці Винниця.

У Львівській міськраді повідомили про тематичні заходи, приурочені до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, який відзначатимуть 27 січня. Зокрема, цього дня відбудуться два мітинги: з 12.00 до 12.25 – біля пам’ятника жертвам львівського гетто на проспекті Чорновола, а з 13.00 до 13.45 – біля пам’ятного каменя на місці колишнього Янівського концтабору на вулиці Винниця.

Натомість із 14.00 до 15.30 проведуть круглий стіл з актуальних питань життя єврейської громади в Україні на тему «Що ми можемо зробити у відповідь на виклики сучасності?». Участь у ньому візьмуть львівські історики, громадські діячі й представники міської влади та єврейських організацій Львова. Своєю чергою, о 16.00 у приміщенні Всеукраїнського єврейського благодійного фонду «Хасед-Ар’є» на вулиці Котляревського, 30 розпочнеться вистава театру «Дебют» «Напередодні темряви» (за творами Бертольда Брехта).

Ці заходи організовує Всеукраїнський єврейський благодійний фонд «Хасед-Ар’є» та Лобо Бней Брит «Леополіс» ім. Е. Домбергера. Організатори тематичних заходів зазначили: «Відзначення цієї сумної дати – наша мізерна данина пам’яті 6 мільйонів безвинно загиблих в полум’ї Голокосту. В цей день в різних країнах світу проводять жалобні мітинги біля меморіалів, зустрічі з врятованими та рятівниками, організовують тематичні виставки, перегляди фільмів, вистав, поетичні вечори. Мета цих заходів – показати історію без прикрас».

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів