Львів’яни пом’януть загиблих під час голодоморів

14:15 23 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Акція «Свіча пам’яті» розпочнеться в п’ятницю, 24 листопада, о 10.00 біля трьох пам’ятних місць вшанування жертв Голодомору.

У прес-службі Львівської обласної ради повідомили сьогодні, 23 листопада: «У суботу, 25 листопада, Україна та Львівщина вшанує пам’ять мільйонів наших співвітчизників, які загинули під час голодоморів. Зокрема, о 15:30 розпочнуться жалобні заходи у зв’язку з вшануванням пам’яті жертв голодоморів, відбудеться екуменічна панахида на площі навпроти пам’ятника Тарасові Шевченку, о 16:00 – загальнонаціональна «Хвилина мовчання» та початок Всеукраїнської акції «Запали свічку», о 16:50 –покладання лампадок учнівським парламентом Львівщини до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій на проспекті Чорновола, о 18:00 – вечір пам'яті «Жнива скорботи» у Львівській обласній філармонії. Упродовж дня триватимуть поминальні Служби Божі у всіх храмах Львова та області за жертвами голодоморів». 

Натомість у прес-службі Львівської міськради поінформували сьогодні, 23 листопада: «Завтра, 24 листопада, учні та освітяни Львова вшанують пам’ять жертв Голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні – відбудеться акції «Свіча пам’яті». Львівські школярі покладуть о 10.00 композиції з колосків пшениці та запалять свічки пам’яті до трьох пам’ятних місць вшанування жертв Голодомору – до Пам`ятного знаку жертвам Голодомору біля музею «Територія Терору» на проспекті Чорновола (№45), до Пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів на перетині вулиці Бандери й площі Шашкевича, а також до Пам’ятника  Жертвам голодомору-геноциду та депортацій XX століття на подвір'ї Храму Покрови Пресвятої на вулиці Щирецькій (№36). У всіх навчальних закладах міста Львова відбудуться виховні години на тему: «Незгасима свіча», загальноучнівська акція з виготовлення незабуток пам’яті для стенду школи «Є пам'ять, що живе в серцях», уроки-диспути з історії трагедії Голодоморів в Україні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів