Львів’ян закликають долучитися до спорудження пам’ятника першому українському авіатору Мацієвичу

12:42 24 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: paraskif.com

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, організатори спорудження у селі Олександрівка на Кіровоградщині пам’ятника першому українському авіатору та одному зі засновників Української революційної партії закликають фінансово долучитися до цієї справи.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 24 листопада, «Щоденному Львову»:

«Львів’ян закликають фінансово долучитися до спорудження у с. Олександрівка на Кіровоградщині пам’ятника Левкові Мацієвичу – одному з засновників Української революційної партії, першому українському авіатору, який загинув у 33-річному віці в авіакатастрофі під час польоту над Комендантським полем поблизу Санкт-Петербурга на очах десятків тисяч глядачів. Навечніпісля масового «ленінопаду» селищна рада Олександрівки ухвалила рішення спорудити пам’ятник Левкові Мацієвичу на місці поваленого пам’ятника Леніну. Створено громадський оргкомітет, зібрано перші 24тис. грн.

Організатори закликають львів’ян зробити бодай символічний внесок для спорудження пам’ятника славетному вихідцю з Центральної України. Благодійний внесок можна перерахувати згідно з такими реквізитами:

Рахунок №26001032 в АТ «Піреус Банк МКБ»

МФО 300658 Код ЕДРПОУ 20072119

Міжнародний благодійний фонд відродження Києво-Могилянської академії.

У призначенні платежі слід обов’язково зазначити «благодійний внесок на пам’ятник Мацієвичу»

Довідка

Мацієвич Левко Макарович (* 1 (13) січня 1877, с. Олександрівка Чигиринського повіту Київської губернії, нині Кіровоградська область – † 24 вересня (7 жовтня) 1910, Петербург) – український корабельний інженер, суднобудівник, автор проектів кораблів, підводних човнів, протимінних заслонів, морських аеропланів тощо, перший український авіатор, громадський і політичний діяч. Один із засновників Української революційної партії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів