Львівські студенти вшанували «Революцію на граніті»

00:00 3 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

На площі перед Національним університетом імені Івана Франка реконструювали наметове містечко.

2 жовтня на площі перед Національним університетом імені Івана Франка реконструювали наметове містечко часів «Революції на граніті». У рамках заходу для молоді заплановані цікаві події, серед яких фотовиставка, кінопокази, благодійний аукціон та бард вечір,. Координатор заходу, голова студентського братства Львівщини Борис Пошивак, розповів: «25 років тому такі ж студенти вийшли у ще страшніші часи, коли була потужна радянська система, КДБ та переслідування. Ми живемо в значно демократичніших умовах і для втілення змін маємо набагато більше можливостей». 

Захід «Революція на граніті – 25 років боротьби» на площі перед головним корпусом Львівського національного університету триватиме понад два тижні, з 2 до 17 жовтня Учасник «Революції на граніті» Ігор Коцюруба розповів: «У ті час революцію робити було набагато скрутніше. Тоді за синьо-жовтий стяг саджали в тюрму. Зараз жити вільніше. У сьогоднішнього студентства є завдання – розбудувати нинішню державу. Добре, що молодь згадує ті події, бо саме вони стали початком зародження України».

«Революція на граніті» (або «Студентська революція на граніті») – кампанія широкомасштабних акцій ненасильницької громадянської непокори, заздалегідь організована українською радянською молоддю, переважно студентами. Протести тривали з 2 по 17 жовтня 1990 року в Україні (тодішній УРСР). Стрижнем протестних подій було студентське голодування на площі Жовтневої революції у Києві(нинішньому Майдані Незалежності). Протести завершилися підписанням постанови Верховної Ради УРСР, яка гарантувала виконання вимог учасників протесту.

Про це повідомили 2 жовтня в інформаційній агенції «УНН».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів