Курсанти львівської військової академії вшанували загиблих

18:55 8 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Майбутні українські офіцери, поклали до хреста запалені лампадки.

Сьогодні, 8 травня, у День пам’яті і примирення, у Львівській академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного 8 травня, вшанували загиблих у Другій світовій війні. Посеред площі академії встановили дерев’яний хрест, який принесли з Гарнізонного храму Петра і Павла і прикрасили вишитим рушником.

Майбутні українські офіцери вшанували загиблих у Другій світовій війні хвилиною мовчання і молитвою, а потім поклали до хреста запалені лампадки. Офіцер Тарас Гривул пояснив: «Хрест символізує терпіння, страждання, є об’єднавчим для тих, хто був учасником війни. Ми вирішили провести вшанування тихо, з молитвою, по-новому, спробували зреалізувати в українському контексті світовий досвід проведення таких заходів, так, як це є у військах Британії, Канади». 

Кожен курсант на однострої мав причеплену квітку маку як символ пам’яті жертв війни. У курсанта другого курсу Академії Ореста Бардеги один прадідусь воював в Українській повстанські армії, а другий – у Червоній армії. Він у пам’ять рідних запалив лампадку.

Курсант запевнив при цьому: «Це День примирення для мене. Сьогодні ми обрали дуже правильний формат вшанування, бо не парадами чи гучними концертами потрібно відзначати річницю, а саме молитвою і спогадами про своїх близьких, які брали участь у цій війні. Я пам’ятаю своїх прадідусів, вони збирались разом і не сварились. Звісно, дискусії були, але родина єднала. Люди нічому не вчаться, війни продовжуються. Далі вона на Донбасі, і Росія грає на політичних почуттях, свідомості людей».

Участь у вшануванні Дня пам’яті і примирення взяли близько двох сотень дітей, чиї батьки воювали і досі перебувають у зоні бойових дій на Донбасі. Школярка Вікторія з Миколаївського району Львівщини розповіла: «Мій тато –ще на війні. Я дуже мрію, щоб він швидше повернувся додому. Сьогодні це День примирення, цей день, коли завершилась війна».

У Львівській Академії сухопутних військ хочуть, щоб вшанування Дня пам’яті і примирення у такому форматі, як цьогоріч, стало традиційним. Про це повідомили сьогодні, 8 травня, на «Радіо Свобода», де також опублікували відео скорботної церемонії.

Як інформував «ЩЛ», сьогодні, 8 травня, львів’яни відзначають День пам’яті й примирення, зокрема жертв Другої світової війни пом'янули курсанти львівської військової академії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів