Колишні «регіонали» хочуть зірвати фестиваль, присвячений Євгенові Коновальцю

12:41 12 червня 2017 р.

Фото до новини

З 16 до 18 червня у селі Зашків Жовківського райну на Львівщині, біля озера в підніжжі гори Берекавиці, відбудеться фестиваль «Зашків-2017». Він присвячений 126-й річниці від дня народження полковника Євгена Коновальця та пройде під гаслом «Джерело духу».


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 12 червня, під час прес-конференції з нагоди молодіжного фестивалю «Зашків-2017», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації Ольга Березюк

- Кожного року цей фестиваль називали по-різному. Цього року ми його називаємо просто – одинадцятий фестиваль «Зашків», - каже вона.

За словами виконавчого директора фестивалю "Зашків-2017" Андрія Ковальського, головна концепція фестивалю – відвідання цієї землі в день народження Євгена Коновальця.

- У ці дні війни постать Коновальця, як військового, для нас дуже важлива, - говорить він.
Режисер фестивалю "Зашків-2017"  Наталка Криничанка нагадала, що фестиваль – не комерційний.

- Багато років тому на озері Зашкові збиралася небайдужі люди, спілкувалися, співали. Приїжджала «Піккардійська терція», яка використовувала замість сцени вантажівку, співали без мікрофонів, - згадує вона з чого починався цей фестиваль.

Зараз багато найліпших гуртів України вважають за честь виступити тут.

- Є ідея, щоби прозвучали патріотичні пісні тих часів, ті самі пісні, які любив співати Коновалець. Попри те, звучатимуть і сучасні національні патріотичні пісні, - обіцяє Наталка Криничанка.

Пісні звучатимуть до першої ночі. А згодом, до світанку, показуватимуть сучасні фільми, зняті в Україні.
Крім співів та кіно, під час фестивалю можна буде побачити і військову міць України.

- Громадські патріотичні організації проведуть деякі вишколи. Військові з полігону привезуть і покажуть свою техніку. А вихованці кінологічного центру у Великих Мостах покажуть своє вміння, - розповідає режисер про майбутню програму.

Комендант фестивалю "Зашків-2017" Андрій Федорняк відповідає за підготовку території, на якій відбуватиметься дійство, за охорону та порядок під час фестивалю.

- Порядок забезпечуватимуть поліція та волонтери. До нас вже зголосилося 60 волонтерів, які допомагатимуть у всьому, - говорить він.

Андрій Федорняк нагадав, що продаж алкоголю під час фестивалю - заборонено. За чим суворо стежитимуть «тверезі патрулі».
Водночас, як зізналася Ольга Березюк, дехто з осіб, які належать до колишньої Партії регіонів, намагаються зашкодити проведенню фестивалю.

- Якщо завтра до полудня вони не передумають, то ми оприлюднимо їхні прізвища, - організатори патріотичного фестивалю не дозволять зіпсувати свято.
Дістатися до локації можна дизельним поїздом, автобусами, кількість яких буде збільшено, власним транспортом, для якого влаштують паркову, та велосипедами.

Програма фестивалю:
16 червня – 20.00 символічне запалення ватри. Спів під гітару.
17 червня – з 10.00 – велопробіг "Від Степана до Євгена", військові навчання, інте-лектуальні дискусії, школа виживання, футбол босоніж, форум української книги, ніч кіно та багато іншого.
16:30 – показові виступи вихованців кінологічного навчального центру західного регіонального управління Державної прикордонної служби України;
17:00-19:00 – вітальна програма від колективів Жовківського району та села Зашків;
19:00 – урочисте відкриття фестивалю за участі представників влади, воїнів АТО, волонтерів, громадських діячів та ін.;
20:00 – концертна програма фестивалю за участі гуртів: "Друже Музико", "Жива", "Залізний Хрест", "Рай Із Твоїх Снів", "ЛТК", Юлія Качула, "Holly Loud", "Guys Band", Зеновій Медюх.
Хедлайнер фестивалю – гурт "Тінь Сонця".
Більше інформації – на сторінці у соцмережі https://www.facebook.com/zashkiv.fest/ та на сайті http://zashkiv.com.ua/

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів