Канадці надали доступ до інформації про 14 793 українських іммігрантів

18:00 9 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: bac-lac.gc.ca

На сайті Бібліотеки та архіву Канади запрацювала база даних «Українські іммігранти 1891-1930».

База даних Українські іммігранти 1891-1930» на сайті Бібліотеки та архіву Канади надає доступ до інформації про 14 793-х українських іммігрантів, які прибули до Канади впродовж 1891-1930 років. Їх імена взято зі списків пасажирів у фондах канадських портів Галіфакс, Монреаль, Квебек, Сент-Джон і Нью-Брансвік, а також американських – Нью-Йорк і Портленд.

Ці списки впорядкував та ввів у базу Волтер Заячковський. Оригінали документів доступні також на сайті Бібліотеки та архіву Канади в цифровій формі. Пошук по базі можна здійснювати за такими параметрами: ключове слово (порт, професія, громадянство тощо); прізвище; ім’я (імена); корабель, на якому прибув іммігрант; рік імміграції;

Волтер Заячковський також впорядкував імена, знайдені у серії видань під назвою «Морські записи: зошити» («Sailing Records: Note Books») у фонді Володимира-Юліана Кайє. Ці імена також ввійшли до бази.

Волтер Заячковський включив до свого переліку варіанти як прізвищ, так й імен, ґрунтуючись на своєму знанні українських імен та своїх пошуках в інших джерелах. Вміст бази даних подається мовою оригіналу без перекладу. Перейти до бази даних можна за лінком.

Про це повідомили сьогодні, 9 січня, в інтернет-виданні «Історична правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів