Інститут національної пам'яті Польщі випустив настільну гру про оборону Львова від більшовиків (відео)

11:38 28 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: radiopolsha.pl

Сьогодні, 28 червня, відбудеться Офіційна прем'єра настільної гри «Сімка. Оборона Львова».

Інститут національної пам'яті Польщі випустив настільну гру, присвячену обороні Львова в 1920 році польськими пілотами від 

Польський Інститут національної пам'яті 27 червня випустив нову настільну гру «Сімка. Оборона Львова», присвячену 95-й річниці оборони Львова від більшовицької 1-ї Кінної армії Сємьона Будьонного. Зокрема  ній з 11 до 18 серпня 1920 року, брали участь польські та американські льотчики 7-ої ескадрильї імені Костюшка, які відбили атаку сильної сімнадцятитисячної першої Кінної армії Семена Будьонного.

16 пілотів, скидаючи бомби на радянську кавалерію, зупинили всю армію, не дозволяючи форсувати мости й броди. 18 серпня більшовики відступили від Львова, так і не захопивши його, що, за словами автора гри, значно вплинуло на перемогу поляків над більшовиками в серпні 1920 року.

Розробник гри Кароль Мадай пояснив, що в грі «Сімка» зображено польсько-більшовицьку битву. Один із гравців керує Кінною армією Будьонного, інший обороняє Львів. У грі відображено різницю сил: якщо у першого гравця 10 радянських полків, то у другого – тільки 3 літаки, а вся гра відбувається на мапі львівських околиць.

До гри додаються освітні матеріали польською, англійською та українською мовами. Сьогодні,  28 червня відбудеться офіційна прем'єра гри.

Про це повідомило «Радіо Польщі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів