8 травня на Львівщині вперше відзначать День пам’яті й примирення

14:58 16 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: novagromada.com.ua

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, в рамках відзначення Дня пам'яті й примирення заплановані заходи біля пам’ятника жертвам комуністичних злочинів на площі Шашкевича та піша хода до Пам'ятного хреста колишнього концентраційного табору «Шталаг-328».

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 16 квітня, «Щоденному Львову»:

На Львівщині готуються уперше відзначати День пам'яті та примирення. Відповідний план заходів обговорили у четвер, 16 квітня, під час наради у Львівській обласній державній адміністрації.

Також ішлося про відзначення 70-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни. Заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської ОДА Марія Вагіла повідомила: «Визначено формат святкування Дня пам'яті та примирення, а також обговорено пропозиції та ініціативи громадських організацій і представників армії з рекомендаціями щодо урочистостей, які відбуватимуться у Львові та Львівській області 8 травня 2015 року».

У рамках відзначення Дня пам'яті та примирення заплановані заходи біля пам’ятника жертвам комуністичних злочинів на площі Шашкевича у Львові. Також відбудеться піша хода до Пам'ятного хреста колишнього концентраційного табору «Шталаг-328» (Цитадель) та екуменічна панахида і громадське віче.

Окрім цього, до навчальної програми школярів, студентів та військових включать екскурсії до Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», меморіального музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, що в Білогорщі під Львовом, та Музею визвольних змагань України. У закладах освіти організують перегляд документального фільму «Україна у Другій світовій війні».

Нагадаємо, що відповідно до указу Президента України, 8 травня в Україні відзначатимуть День пам'яті та примирення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів