14 жовтня у Львові урочисто відзначать 72 річницю створення Української повстанської армії

10:44 13 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, завтра, у вівторок, о 11.00 біля Меморіалу невідомому воякові УПА на Марсовому полі на вулиці Мечнікова відбудеться екуменічна панахида, підняття державного прапора та урочисте покладання квітів.

У прес-службі міської ради повідомили у понеділок «Щоденному Львову», що завтра, 14 жовтня, о 11.00 біля Меморіалу невідомому воякові УПА на Марсовому полі на вулиці Мечнікова відбудеться екуменічна панахида, підняття державного прапора та урочисте покладання квітів. Радник міського голови Львова Андрій Шевців зазначив із цього приводу:

«14 жовтня ми відзначаємо свято Покрови Пресвятої Богородиці. І одночасно й святкуємо річницю заснування Української Повстанської Армії та вшановуємо пам’ять її воїнів, що полягли за українську державу.

Богородиця здавна була покровителькою України, її особливо шанували українські козаки. Воїни УПА ж продовжили справу козаків – боротьбу за незалежність України. 

Вшанування пам’яті воїнів УПА зараз особливо важливе. Адже у той час український народ залишився на одинці з агресором, як і наша країна зараз.

УПА програвала чисельністю та якістю озброєння, однак дух українських воїнів був незламний, незважаючи ні на що, вони чітко слідували своїй меті – здобути незалежну і сильну Україну. Своїм прикладом вони показали, що дух народу – найважливіша його зброя у боротьбі за волю. Тож будьмо гідні цих героїв, що загинули за наше майбутнє, та вшануймо їх, а також тих Героїв, що гинуть за наше майбутнє зараз». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів