Землі, які мають належати тергромадам, держава продає з аукціону сама

16:32 27 травня 2016 р.

Фото до новини

Держава не бажає передавати землі, які є за межами населених пунктів, у комунальну власність об’єднаним територіальним громадам. Натомість вона поспішає продати ті землі з аукціону і обіцяє виокремити дещицю коштів громадам.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 27 травня, під час інтерв’ю-прес-конференції на тему:

«Як і скільки заробляють та на що витрачають кошти нові об'єднані територіальні громади на Львівщині?», заявила головний бухгалтер Новострілищанської об’єднаної територіальної громади Любов Дейнега.

- У нас є землі за межами населеного пункту, землі запасу, які би з 1 січня вже повинні належати нам. Але, не зважаючи на це, ці землі вже виставлені на аукціон. З одного боку це, ніби, добре, дохід піде в наш бюджет. Але з іншого боку нам би хотілося вирішувати питання цих земель, - каже вона. 

За її словами, громада вже вирішила, що частину земель треба віддати учасникам АТО. Проте це зробити дуже важко. 

- Половині з тих, хто звернувся, ми вже надали по два гектари під городо-садові господарства та під будівництво. Ми майже два місяці воювали, щоби нам ту ділянку залишили для тих учасників АТО. На це пішло дуже багато зусиль. Але військові дії ще не закінчилися. І невідомо, скільки таких людей ще буде. І якщо ми зараз виставимо ці ділянки на аукціон, то що ми потім їм скажемо? – ділиться проблемою Любов Дейнега.

Головний бухгалтер говорить, що громаду звинуватили в тому, що вона не хоче отримати  кошти, які надійдуть з продажу землі. 

- Але ми хочемо самі вирішувати, які саме кошти і з яких джерел вони повинні надходити, - каже вона. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів