За кордоном спекулянти підняли ціни на бронежилети, які львів’яни купують для українських військових

13:44 18 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comtheministryofdefence.uaphotos_stream

Про це у повідомив у п’ятницю керівник «Народної Самооборони Львівщини» Валерій Веремчук.

Інтернет-видання «Zaxid.net» інформує сьогодні, 18 липня, в повідомленні «Іноземці підвищують ціни на бронежилети, які волонтери купують для українських військових»

«Іноземні продавці спекулюють на продажі вживаних бронежилетів. Зокрема вони необґрунтовано піднімають ціну на засоби захисту.

Про це у п’ятницю, 18 липня, під час прес-конференції розповів керівник «Народної Самооборони Львівщини» Валерій Веремчук. «Оскільки попит на бронежилети росте, а пропозиція суттєво не збільшується, продавці з кожним разом піднімають ціни. Щоправда, навіть за такою завищеною ціною вживаний бронежилет обходиться в 3-4 рази дешевше, аніж новий», – розповів Валерій Веремчук.

Незважаючи на збільшення вартості, у Народній самообороні кажуть, що задоволені якістю товару, адже під час тестування кулі не пошкодили жоден бронежилет. Під час останньої поїздки цього тижня активісти доставили на схід 35 тонн допомоги – продукти харчування, одяг для солдатів, військову амуніцію, майже 800 пар білизни, бензопилу, куртки, тепловізор та 10 каліматорних прицілів.

Проте Валерій Веремчук наголосив, що потреби військових у зоні АТО все ще дуже великі. Найбільше українські вояки потребують оптичних засобів, як-от тепловізори чи каліматорні приціли. «Часто потрібні засоби виготовляються у ворожій Російській Федерації і купити їх навіть через посередників дуже складно», – зауважив Веремчук.

Водночас «Народна самооборона Львівщини» вже почала збирати нову партію допомоги для військових. Зокрема, деякі активісти вже перебувають у Німеччині, де планують купити ще бронежилетів.

Також активісти звертатимуться до фармацевтичних компаній з проханням про надання допомоги у вигляді медикаментів для польових госпіталів. Кажуть, хотіли б відправляти допомогу військовим частіше, принаймні щодесять днів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів