З 1 жовтня знову виросте вартість проїзду в приміських та міжміських маршрутках

12:17 26 вересня 2017 р.

Фото до новини

З 1 жовтня знову виросте вартість проїзду в приміських та міжміських маршрутках. Для приміських перевезень планують максимальну тарифну ставку на один кілометр  – 65 копійок без ПДВ та страхового збору, у міжміських – 55 копійок без ПДВ і страхового збору.

Про це сьогодні, 26 вересня, під час прес-конференції на тему: «Стан перевезення пільгових категорій пасажирів на міських та приміських маршрутах. Пропозиції з поліпшення перевезень у Львові», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

За його словами, перевізники мали великі сподівання на обіцянки уряду про монетизацію пільг тим особам, які мають право на безкоштовний проїзд. 

- Проте вони порахували, що тільки для Львівської області треба надати з бюджету 800 млн грн. З них 30 відсотків повинні були надати з обласного бюджету. Проте цього не сталося, - каже він.

Представник перевізників каже, що влітку було домовлено: всім пільговикам залишать їхні пільги. І тільки пенсіонерам запропонують платити 50 відсотків у міжміських та приміських автобусних маршрутах. Проте і цього не було зроблено.

- Через це ми плануємо з наступного року залишити безкоштовний проїзд тільки учасникам бойових дій та інвалідам першої групи зі зору та особі, яка його супроводжує, - попередив Іван Велійка про скасування пільг для проїзду в маршрутках.

За його словами, зараз ані уряд, ані місцеві ради не регулюють тарифи. Це віддано на розсуд автопідприємств.

- Ми повідомили обласну раду про те, що тарифи будуть збільшені орієнтовно на 10-30 відсотків. Вони взяли це до відома, - каже перевізник.

Єдині, хто може контролювати тарифи, – це фіскальні органи.

Іван Велійка погоджується, що сьогодні автобуси, які обслуговують і Львів, і область, -  у жахливому стані.

- За санітарно-гігієнічний стан відповідає керівник АТП. Це в нього треба вимагати, щоби автобуси мили. Щодо культури обслуговування, то через брак кадрів львів’ян возять такі водії, яких і близько до людей не можна підпускати. А технічний – це вік автобусів, - погоджується голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Але, незважаючи на це, на підвищенні тарифів він наполягає.

Представник перевізників також повідомив, що зараз один кілометр проїзду в приміських маршрутках коштує – 47-57 копійок без ПДВ та страхового збору, у міжміських – 42-45 копійок без ПДВ та страхового збору.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів