Яценюк заклав камінь у фундамент спадковості влади

14:32 5 травня 2016 р.

Народний депутат Михайло Хміль.

Народний депутат Михайло Хміль.

Вперше за останні чотири роки в Україні зафіксовано зростання промислового виробництва.

У першому кварталі 2016 року індекс промислової продукції становив 107,6% порівняно з показниками минулого року. Такого результату вдалося досягнути завдяки наполегливій та професійній роботі уряду Арсенія Яценюка, - переконаний народний депутат України Михайло Хміль.

“Нещодавно я був учасником інвестиційного форуму в м.Кошице, Словаччина, де ми обговорювали перспективи співпраці із нашими східноєвропейськими сусідами та вивчали їхній досвід у промисловій політиці, зокрема - через інструмент індустріальних парків. Словаки належно оцінили роботу, яку здійснює влада післямайданної України. Врешті, таку ж оцінку дає й керівництво Європейського Союзу і не лише словами: підписані угоди про Асоціацію з ЄС, про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, а надання безвізового режиму очікується уже в цьому році. Так ось, сьогодні Словаччина – це членство в Європейському Союзі, топ-50 за показником ВВП на душу населення, топ-30 за легкістю ведення бізнесу, 27 тисяч гривень середньої заробітної плати та виробництво автомобілів у кількості, що переважає населення цієї країни. Однак на це досягнення словаки витратили 15 років. Чи можливі подібні здобутки за період двох чи навіть п’яти років? Риторичне питання. Та надзвичайно важливо, щоби в перші роки уряд заклав передумови для економічного розвитку, а парламент підтримав його кроки”, - заявив Михайло Хміль.

За словами народного депутата, в економіці Україна сьогодні перебуває на тих же позиціях, на яких наші східноєвропейські сусіди були 15-20 років тому. І якщо наша держава має намір досягнути високих показників добробуту у десятирічній перспективі, то потрібна злагоджена робота політиків, націлених на впровадження реформ. Україна уже піднялася на 29 пунктів у рейтингу “Doing Business” і має на меті увійти в топ-50 країн світу за легкістю ведення бізнесу.

“Фракція “Народний Фронт” залишається в коаліції, оскільки ми сподіваємося на продовження урядом Володимира Гройсмана реформ, розпочатих Арсенієм Яценюком. Ми готові підтримувати кроки Кабінету Міністрів, спрямовані на завершення реформ попереднього уряду”, - підсумував народний депутат Михайло Хміль.

Нагадаємо, що в квітні цього року Арсеній Яценюк першим в історії України прийняв особисте рішення подати у відставку з посади прем’єр-міністра України, щоби політичні баталії не поставили хрест на виконаній за цих два роки роботі в економіці. Цим вчинком, вважають чимало експертів, Арсеній Яценюк заклав камінь нової політичної культури нашої держави – спадковості влади.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів