Японська компанія «Fujikura» збудує під Львовом фабрику, – Мінекономрозвитку (оновлено)

19:48 16 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/aivaras_aivaras

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус повідомив у середу, що інвестори з Азії планують працевлаштувати працевлаштувати до 3000 осіб.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус повідомив сьогодні, 16 вересня: «Прямі інвестиції в Україну йдуть. Рада директорів японської «Fujikura» вирішила будувати фабрику під Львовом».

За словами міністра, до 2017 року «Fujikura» планує працевлаштувати до 3000 осіб і очікує оборот обсягом 70 млн євро за рік. Айварас Абромавичус повідомив про це в середу в своєму «Twitter». Натомість в інформаційній агенції УНІАН розповіли в середу:

«Японський виробник електрообладнання і автозапчастин «Фуджикура» інвестує $6 мільйонів у будівництво заводу в Яворівському районі Львівської області, – заявив виконавчий директор компанії Ічіро Камада на брифінгу в Києві. – Ми сподіваємося, що зможемо стати частиною відновлення економіки України і зростати разом».

За словами Камади, спочатку на підприємстві працюватиме 300 осіб з перспективою зростання чисельності штату до 3000 осіб. При цьому японський виробник сподівається, що обіг підприємства вже в 2016 році становитиме $30-40 мільйонів.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, присутній на прес-конференції, зазначив: «Уряд надаватиме посильну допомогу інвесторам. Якщо у вас будуть якісь пропозиції або побажання, ви завжди можете до нас звертатися. Україна в перспективі може стати привабливою країною для розміщення виробництва з перспективою експорту до Євросоюзу». 

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 3 червня ратифікувала угоду між Україною і Японією про сприяння і захист інвестицій. За словами глави Мінекономрозвитку, в ході консультацій з японською стороною було визначено вразливі точки інвестиційного співробітництва, серед яких стан інвестиційного клімату в цілому, дерегулювання, простота ведення бізнесу і валютні ризики. У травні минулого року японська «Фуджикура» повідомила, що має намір почати реалізацію проекту після підписання економічної частини угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом».

Про це повідомили сьогодні 16 вересня, в інформаційній агенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів