Виробники сільгосппродукції отримають часткову компенсацію

15:05 24 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

На черговій зустрічі заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького з профільними асоціаціями анонсовано напрями державної підтримки аграрної галузі на 2020 рік.

Про це повідомили в п’ятницю, 24 січня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що, відповідно до пропозицій, визначено кілька базових напрямів, на які передбачається розподілити  фінансування. Зокрема, на часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки і обладнання передбачається спрямувати один мільярд гривень, на тваринництво – один мільярд гривень, на здешевлення кредитів – 1,2 млрд. гривень, на садівництво – 400 мільйонів гривень, на підтримку  фермерства – 400 мільйонів гривень.

До цих сум фінансування включено і компенсацію невиплачених коштів за попередній період. У межах робочих груп, які координуватимуть кожен з напрямів, до 1 лютого будуть напрацьовані піднапрями за основними програмами та порядки використання коштів.                                           

Серед пропозицій від асоціацій – компенсація  вартості тваринницьких комплексів, відшкодування за придбання племінних тварин, дотації на купівлю бджолосімей, підтримка пасічників, підтримка сімейних фермерських господарств, кооперативів, кредитування малих виробників, залучення коштів під купівлю с/г земель та інші. Кінцеве бачення щодо державної підтримки АПК у 2020 році буде представлене на слухання аграрного комітету, яке відбудеться 11 лютого 2020 року.

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині зріс індекс сільгосппродукції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів