Виконком Львівської міськради вніс зміни до бюджету розвитку міста

23:35 10 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: volynnews.com

Прийняте сьогодні виконавчим комітетом ЛМР рішення депутатський корпус розглядатиме завтра під час пленарного засідання сесії.

«Виконавчий комітет Львівської міськради схвалив кінцевий варіант рішення про розподіл об’єктів, які у 2016 році фінансуватимуть з бюджету розвитку міста», – повідомили сьогодні, 10 лютого, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

«Як наголосив міський голова Львова Андрій Садовий, упродовж останнього тижня відбулась низка громадських обговорень і презентацій показників бюджету для депутатів та активних середовищ міста, бюджет пропрацьований та якісний. Він також зазначив:

«Ми є послідовними у своїх діях. Минулого тижня ми разом тут збирались і презентували бюджет розвитку з деталізацією по об’єктах. Ми провели дуже глибинні дискусії і презентацію бюджету для всіх депутатів міської ради, для тих небайдужих середовищ, які мали бажання долучитись. Бюджет пропрацьований на всіх профільних комісіях. Це складна, титанічна праця. Мені приємно, що було якісно організовано роботу. 

Безперечно, кінцеве рішення приймає сесія міської ради. Я вважаю, що невеликі правки, які були озвучені на бюджетній та інженерній комісіях, заслуговують на увагу. Ми також свідомі того, що бюджет, який ми приймаємо, потребує швидкої реалізації.

Навіть ці роботи, які ми проводимо взимку, були дискусійними наприкінці минулого року – наприклад, щодо вулиці Мечнікова. Але практика показує, що ми правильно зробили: чим швидше ми розпочинаємо роботу, тим швидше є результат.

Є пропозиція підтримати рішення і завтра консолідовано виходити на сесію міської ради. Фіналізуємо і проведемо тендерні процедури, приступаємо до робіт».

Як зазначив керівник міського департаменту економічної політики Ірина Кулинич, з часу прийняття минулого рішення виконкому щодо бюджету розвитку, ні видаткову, ні дохідну частини не змінювали. Окрім цього, упродовж тижня провели дуже багато дискусій в активних громадських середовищах, попрацювали з депутатським корпусом та громадськими організаціями, двічі проводили великі громадські обговорення.

Ірина Кулинич зазначила також: «Тобто всі, хто хотів, мав можливість долучитися до обговорення. І насправді не було великих змін. Зовсім незначні об’єкти: скажімо, об’єкти каналізування, об’єкт в Рясному – вулиця Холодна, також трошки збільшили фінансування на наші об’єкти історичного середовища, збільшили фінансування на 500 тисяч гривень на реставраційні роботи в Домініканському соборі та на стільки ж – Костелу єзуїтів, де зараз проводять великі роботи, і де необхідне співфінансування до об’єктів міжнародної допомоги. Також є зовсім незначні технічні правки, які завтра будуть запропоновані депутатському корпусу, є погодження профільних депутатських комісій, тому сподіваємось, що бюджет розвитку завтра буде прийнятий». 

Нагадаємо, що завтра під час пленарного засідання сесії прийняте сьогодні рішення розглядатиме депутатський корпус».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів