Виконком ЛМР схвалив міський бюджет Львова

09:05 15 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: segodnya.ua

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, учора, 14 січня, виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення про міський бюджет на 2015 рік.

У прес-службі ЛМР повідомили вчора, 14 січня, «Щоденному Львову», що виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення про міський бюджет на 2015 рік. У повідомленні також конкретизують:

«Відповідно до рішення виконкому, схвалено видатки та доходи спеціального та загального фонду міського бюджету. Як зазначив директор департаменту фінансової політики Олег Іщук, у бюджет внесено низку змін, зокрема, враховано пропозиції депутатського корпусу. Він також розповів:

«6 січня ми голосували за основні показники до складання бюджету на цей рік. Тоді ж 6 січня це рішення виконкому, а також усі необхідні для аналізу таблиці були надіслані на електронні скриньки депутатам міської ради, час для підготовки у депутатів був.

Усі ці цифри пройшли через депутатську комісію. Хто хотів, то й приходив, два дні працювали і напрацювали свої пропозиції.

У сьогоднішньому проекті бюджету врахували такі пропозиції депутатського корпусу: додано 600 тисяч грн на спорт, на допомоги клубам; 500 тис. додано на молодіжні заходи; 1 млн. 100 тисяч грн – на заходи по культурі, 1 млн. – на оздоровлення дітей АТО. Це ті моменти, які враховані до рішення, що ми голосували 6 січня.

Що не враховано. Ми не могли погодитися з комісіями, нехай вирішує вже сесія, є така стаття видатків як видатки на житлово-комунальне господарство, зокрема, на житлово-експлуатаційне господарства. Ці видатки в розмірі 40 млн. грн були обраховані по кожній адміністрації, це була велика робота, враховано абсолютно все, що і де треба ремонтувати. Адміністрації по площі і житловому фонді відрізняються між собою. 

Порівно усім поділити 40 млн. – це комунізм. Тобто, ми пропонуємо залишити ті розрахунки, які напрацювали самі адміністрації, які вони подавали. Кожна адміністрація має під свій розрахунок окрему суму. Депутатські комісії пропонували порівну, по-комуністичному, усім розділити цих 40 млн. грн».

Також Олег Іщук зазначив, що у бюджет необхідно буде внести зміни щодо акцизного податку. Він також пояснив:

«Він не належить до місцевих податків, але є джерелом доходів. Із тютюну, із спирту та із бензину вже є нараховування. Чи прийме рішення ЛМР про введення такої акцизної ставки, чи не прийме, податкова буде стягувати такий податок, він зафіксований чітко у розмірі 5%. 

Таким чином, я пропоную у доходах врахувати наші розрахунки, це біля 100 млн. грн від цього акцизного податку. Ці кошти ми пропонуємо передати у бюджет розвитку для розвитку інфраструктури міста».

У бюджеті розвитку врахували гарантії комунальним підприємствам по міжнародних кредитах. Олег Іщук конкретизував:

«Там враховані усі наші гарантії, які ми давали комунальним підприємствам, по міжнародних кредитах. Також там враховані усі ті платіжки, які казначейство повернуло нам 31 грудня не оплаченими.

Крім цього, тут пропонується 30 млн. грн на спорудження пам’ятника Шептицькому і буде пропонуватися 6 млн. грн на Муніципальну дружину для того, щоб вони мали за що існувати, поки не приймемо бюджет розвитку. Прийняти бюджет розвитку ми пропонуємо до 1 березня».

Крім того, у зв’язку з тим, що у видатковій частині бюджету розвитку у нас 115 млн. закладено на виконання гарантійних зобов’язань по «Львівводоканалу», який, ми надіємося, що буде проведено за рахунок взаємозаліку, щоб не зв’язувати всі гроші, то ми пропонуємо у дохідній частині зробити на таку суму запозичення. Якщо ми їх зробимо, то відповідно відсотки по кредиту, від 4 млн., які було закладено у рішенні виконкому, піднімуться до 24 млн. грн».

Також, відповідно до пропозиції департаменту освіти, змінено головного розпорядника коштів щодо фінансування фонду сприяння молодіжного будівництва - з управління молоді, сім’ї та спорту на департамент житлового господарства та інфраструктури. 

У наступному повідомленні прес-службі міської ради йдеться:

«Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про міський бюджет м. Львова на 2015 рік». Це питання завтра мало б розглядатись на сесії Львівської міської ради.

Однак, як розповів під час обговорення питання на виконавчому комітеті міський голова Львова, депутати можуть відмовитись головувати відповідний проект ухвали, аргументуючи це тим, що не врегульоване питання щодо податку на нерухомість. За попередніми підрахунками департаменту економічної політики, дохід від такого виду податку в бюджет міста у 2015 році може становити 1,5 млн. грн.

Відтак, міський голова запропонував детально опрацювати це питання і розглянути його на сесії міської ради 29 січня. 

Натомість директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич розповіла: «Щодо податку на нерухомість, то його будуть сплачувати у 2015 році по ставках 2014 року. Відповідно до Закону України, ми до 1 лютого повинні прийняти рішення по цьому податку. Минулого року ми отримали 176 тисяч грн».

«Цього року може бути 1,5 млн. грн. Але з 2016 року буде значно більша сума», – додав Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики ЛМР. 

А міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Розумію, що завтра, у зв’язку з тим, що багато депутатів зараз за кордоном відпочивають, вони не зможуть взяти участь у сесії, а мотивація буде, щоб сесію не проводити, бо не врегульоване питання податку на нерухомість. Але по податку на нерухомість на цей рік ми говоримо про 1,5 млн. грн», - 

«Через те, що нема бази даних оподаткування, точних розрахунків нема», – додала Ірина Кулинич. 

«Наступну сесію ми проведемо 29 січня. До цього часу це питання можна опрацювати», – зазначив мер Андрій Садовий.

«Загальний фонд по доходах, з урахуванням реверсу, буде 1 млрд. 584 млн. 350 тисяч грн. Офіційні трансферти – 1 млрд. 951 млн. 743 тисячі грн. Бюджет розвитку – 72 млн. 200 тисяч грн. Власні надходження бюджетних установ – 54 млн. 801 тис грн. Разом доходи бюджету – це 3 млрд. 672 млн. 375 тисяч грн», – додав Олег Іщук. 

Андрій Садовий зазначив також:

«Якщо завтра депутати будуть говорити, що вони не можуть голосувати, бо не врегульований податок на нерухомість, то ми повинні бути об’єктивними, що податок на нерухомість – це 1,5 млн. грн, а ми говоримо про 3 млрд. 672 млн. бюджету загалом. Тому 1,5 млн. грн не можуть бути аргументом. Ми це можемо нормально прийняти 29 січня на сесії, а до того часу проаналізувати усі нюанси. Нам треба два тижні, ми б тоді наступну сесію провели 29 січня, вже б вийшли на бюджет розвитку, були б нормально готові. А завтра важливо бюджет прийняти, щоб місто ввійшло у нормальний, системний ритм роботи. Це важливо, дуже великі об’єми робіт треба зробити цього року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів