Виконком ЛМР доручив «Львівтеплоенерго» проектувати сміттєпереробний комплекс

12:36 16 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про надання ЛМКП «Львівтеплоенерго» функцій замовника на проектування об’єкта «Будівництво сміттєпереробного комплексу продуктивністю 240 тисяч тонн щороку» на території ТЦ «Північна» (ТЕЦ-2).

Про це повідомили сьогодні, 16 червня, у Львівській міськраді. Заступник начальника інженерного управління ЛМР Андрій Мончак доповів під час засідання. виконавчого комітету: «У діючій схемі теплопостачання Львова, розробленій на замовлення департаменту житлового господарства та інфраструктури і затвердженій сесією Львівської міської ради, передбачено будівництво на території ТЦ «Північна» енергетичного комплексу і використання там, в якості палива, твердих побутових відходів. На замовлення ЛМКП «Львівтеплоенерго» вже розроблено техніко-економічне обґрунтування, і сьогоднішнім рішенням виконавчого комітету якраз пропонується надати підприємству функції замовника з розроблення проекту з будівництва цього комплексу».

А міський голова Львова Андрій Садовий наголосив: «Завдяки цьому будівництву ми будемо мати можливість зменшити споживання газу. Так само на котельні «Кінескопу» (ТЦ «Південна») ми повинні поставити котел, де будемо спалювати відходи деревообробки, і ми ще зменшимо споживання газу для міста Львова. Ці заходи зроблять нас більш енергетично вільними».

Своєю чергою, директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степаа Пакіж зазначив: «Ділянка на ТЕЦ-2 ще в 70-х роках минулого століття була передбачена під будівництво потужної ТЕЦ, яка мала б працювати на вугіллі. Однак, у зв’язку з тим, що у 90-х роках запустили лише першу чергу будівництва, зараз на ТЦ «Північна» (Тец-2) працює тільки два котли. Місце під будівництво заводу і ТЕЦ, яка могла би спалювати ТПВ, є. Цієї території цілком достатньо. Сьогоднішнім рішенням виконком нас зобов’язує розробити проект по сміттєсортувальному заводу і лінії компостування. На ТЕЦ-2, відповідно до ТЕО, ми передбачаємо і будемо ставити технічне завдання, щоб спалювались відсортовані тверді побутові відходи, але це буде в другому етапі. На сьогодні стоїть завдання побудувати сміттєсортувальну лінію».

«Відповідно до прийнятого рішення, ЛМКП «Львівтеплоенерго» має отримати вихідні дані на проектування, розробити у ліцензованій проектній організації та затвердити у встановленому порядку проектно-кошторисну документацію «Будівництво сміттєпереробного комплексу продуктивністю 240 тис. т/рік» на території ТЦ «Північна» (Тец-2)», – повідомили також сьогодні, 16 червня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів