"Вопак" продає протерміновані печінку і перепелині яйця, "Барвінок", "Арсен" – неперевірене м’ясо, "Рукавичка", "Фуршет"– нетоварні овочі

12:01 23 вересня 2013 р.

Фото до новини

У супермаркетах «Барвінок», «Фуршет», «Рукавичка», «Арсен», «Вопак» виявлено порушення законодавчих, нормативних документів у сфері зберігання та реалізації продуктів харчування.

Зеновій Вантух розповів про порушення в супермаркетах Львівщини
Відео: Львівський прес-клуб

Про це у відеопрограмі Львівського прес-клубу «Одне питання» повідомив заступник начальника управління контролю якості сільськогосподарської продукції Державної інспекції сільського господарства у Львівській області Зеновій Вантух.

Наприклад, у мережах «Барвінок» (вул. Шевченка, Хвильового, Лінкольна), «Вопак» (вул.Стрийська, Зелена, Мазепи, Тершаковців), не було документів, що підтверджують якість та безпеку плодоовочевої продукції – картоплі, овочів, фруктів,  яка була в торгових залах і на складах, повідомив Зеновій Вантух. 

«Часто плодоовочева продукція в торговому залі не має товарного вигляду, не відповідає вимогам держстандартів за своїм зовнішнім виглядом, забрудненістю, величиною, формою. Це зафіксовано у "Рукавичці" (Трускавець, Дрогобич, Жидачів, Миколаїв, Буськ), "Барвінку" (картопля, морква, столовий буряк, капуста, цибуля), "Фуршеті" (вул. Сахарова, Б.Хмельницького – Львів, Дрогобич, Стрий) – морква, цибуля, "Вопаку" (вул. Стрийська, Зелена, Мазепи- Львів) – морква, цибуля», - повідомив Зеновій Вантух.

«На жаль, є випадки, коли на прилавках таких солідних супермаркетів є продукція, термін придатності якої вже минув,- зауважив Зеновій Вантух. – Зокрема, куряча печінка охолоджена і перепелині яйця – в "Вопаку" на Стрийській, супові набори – у "Вопаку" на Мазепи. Досить грубим порушенням є те, що супермаркети - "Барвінок", "Арсен" – майже не роблять вхідний контроль м’яса яловичини, свинини, птиці, а також м’ясних напівфабрикатів, тобто истематично не досліджують цю продукцію за показниками безпеки: вміст радіонуклідів, антибіотиків, пестицидів, солей важких металів». 

«Зараз майже у всіх супермаркетах випікають хлібобулочні вироби, виготовляють мясні напівфабрикати чи готують кури-гриль. Тут також виявлено багато порушень, - сказав Зеновій Вантух. - Зокрема, немає затвердженого асортименту хлібобулочних виробів, технологічних інструкцій з їх випікання в мережі  «Арсен», а також в магазині «Барвінок» у м. Самбір. Не змогли надати тут і протоколів періодичних досліджень цих виробів за показниками безпеки. Не було таких протоколів і в Вопаку на Мазепи, Рукавичці. Порушують технологію приготування курей-гриль в Вопаку на Зеленій, Мазепи, Тершаковців. Зокрема, відсутній технологічний журнал приготування, порушують температурний режим зберігання».

Керівникам перелічених супермаркетів вручені приписи з вимогою терміново усунути порушення. Є вже відповіді про виконання, підсумував Зеновій Вантух.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів