Власники Краківського ринку у Львові придбали за 100 млн грн Інститут конвеєробудування

16:19 27 лютого 2021 р.

Фото до новини

До аукціону ТзОВ «Краківський ринок» мало лише 22,42% акцій ПрАТ «Проектно-конструкторський інститут конвеєробудування».

Контрольний пакет акцій (72,69%) львівського ПрАТ «Проектно-конструкторський інститут конвеєробудування», що розташований на вул. Базарній, продали на аукціоні за 100 млн грн. Торги відбулися 26 лютого на платформі «Prozorro.Продажі», продавцем виступила держава в особі регіонального відділення Фонду держмайна України. Зважаючи на стартову ціну меншу 240 тис. грн, під час аукціону вартість пакету акцій зросла у 420 разів.

Про це повідомив Захід.нет. 

Інститут нині є єдиною в Україні спеціалізованою проектно-конструкторською організацією «з розробки та проектування транспортних систем, підіймально-транспортного обладнання неперервної дії». Фактично він розробляє конвеєри та інші транспортні системи для машинобудування, переробної та інших галузей промисловості.

У львівському інституті наразі працюють 22 фахівці, проте основна цінність – це майже два десятки приміщень сукупною площею 5370 метрів квадратних і земельна ділянка 0,56 га поруч із Краківським ринком.

«До мене раніше зверталися [потенційні покупці]. Наша спеціалізація їх мало цікавить, їм цікава насамперед територія. Якщо прийде інвестор, якому цікавий наш головний напрям, тоді інститут збережеться», – розповідав раніше коментарі «UA:Львів» голова правління інституту Михайло Липин.

Власниками ПрАТ «Проектно-конструкторський інститут конвеєробудування» була держава в особі регіонального відділення ФДМУ (72,69% акцій), ТзОВ «Краківський ринок» (22,42%), рештою володіють 42 фізичні особи. На приватизацію пакет акцій ФДМУ виставили наприкінці січня 2021 року зі стартовою вартістю лише 236 140 грн.

26 лютого відбулися торги, які викликали справжній ажіотаж – зголосилися 35 потенційних покупців. У підсумку найвищу ціну – 100 млн грн – запропонувало ТЗоВ «Краківський ринок», яке вже володіє часткою ПрАТ. Пропозиції решти учасників коливалися від 236,1 тис. до 60 млн грн.

Фактично ТзОВ «Краківський ринок», яке керує однойменним ринком, сконцентрувало у власних руках усі акції підприємства. Найбільшим власником компанії-переможця є львів’янка Наталія Щадило (39,5%). Як писали «Наші гроші. Львів», її чоловік Ігор Щадило 1997 року був одним з перших засновників компанії-власника ринку. Наталія Щадило є бізнес-партнеркою Володимира Дідуха (відомого як «Вова Морда») та його дружини (ТОВ «Кляса», ПП «Альянс Магнат» та інші). Також займається житловим будівництвом.

Юрію Кожану та його батьку Володимиру Кожану, колишньому почесному консулу Казахстану у Львові, належить 28,5% і 16% «Краківського ринку» відповідно. Ще 10% має Ірина Возняк, і по 2% Володимир Гаклюк, Оксана Ясниська і Феодосій Романюк, сини якого працюють суддями в Галицькому районному суді Львова та Львівському апеляційному суді.

Згідно з умовами продажу, новий власник ПрАТ «Проектно-конструкторський інститут конвеєробудування» упродовж півроку має зберегти чинний штат працівників, а також до п’яти років – основний профіль діяльності підприємства. Проте це не означає, що інститут після продажу продовжить займатися розробкою конвеєрів. Новий власник може зберегти стару назву підприємства, а задекларовані види діяльності залишаться лише на папері. У подальшому, якщо покупець отримає необхідні дозволи, то матиме право знести будівлі інституту, що перебувають у незадовільному стані, та побудувати натомість офісний центр, готель або іншу комерційну споруду.

Львівська міськрада з умовами продає приміщення на вулиці Дорошенка

Забудовників Малоголосківської загальмували на Кульпарківській. Бракує школи

Перші 20 км трас у Славському Антонов хоче почати будувати навесні 2022 року

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів