В Україні подорожчав газ (+відео)

20:15 1 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

1 травня в нашій країні встановлюється єдина ціна для населення на «блакитне паливо».

Уряд України з 1 травня встановив єдину ціну на газ для населення – 6,88 гривні за кубічний метр, яка дорівнює закупівельній вартості імпортованого в країну природного газу. Таке рішення Кабінет міністрів України прийняв на засіданні 27 квітня. 

До травня населення оплачувало газ за різними тарифами в залежності від спожитого обсягу і сезону – 3600 гривень за тисячу кубічних метрів і 7188 гривень за тисячу кубічних метрів. Новий тариф включає в себе ціну на імпортований газ з урахуванням входження в газотранспортну систему та його доставки до західного кордону (4942 тисячі гривень за тисячу кубічних метрів), ПДВ (1 146,5 тисячі гривень за тисячу кубічних метрів), тариф на транспортування територією України (219 тисячі гривень за тисячу кубічних метрів), тариф на його розподіл (513,7 тисячі гривень за тисячу кубічних метрів) і націнку облгазів (57,4 тисячі гривень за тисячу кубічних метрів). Про це повідомили сьогодні, 1 травня, в інформаційній агенції УНІАН, де також нагадали:

«Під час прийняття рішення Кабміну 27 квітня перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів і міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявили, що встановлення такої ціни поставить крапку у спекуляціях на газовому ринку країни. Глава уряду Володимир Гройсман відзначив, що таке рішення є непростим і викличе широкі дискусії в суспільстві, але воно дозволить скасувати всі існуючі раніше схеми, які дозволяли заробляти на різниці в ціні на паливо.

Президент України Петро Порошенко назвав це рішення Кабміну серйозним антикорупційним кроком. Одночасно Кабінет міністрів додатково виділив 5,3 млрд. гривень на субсидії у поточному році, щоб покрити подорожчання газу для одержувачів субсидій у зв'язку зі встановленням єдиної ціни.

Таким чином, на субсидії в 2016 році буде виділено загалом понад 40 мільярдів гривень. Цієї суми, як відзначають в уряді, вистачить для того, щоб покрити витрати на газ малозабезпеченим громадянам».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів