Верховна Рада дозволила встановлювати касові апарати лише після перевищення доходу в 1 млн. грн (відео)

13:30 1 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: yust.com.ua

За відповідне рішення проголосували 248 нардепів.

Верховна Рада України підтримала у другому читанні та в цілому законопроект № 1088 «Про внесення змін до закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (щодо державних гарантій суб'єктам господарювання у застосуванні ними реєстраторів)». За відповідне рішення проголосували 248 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Як повідомила голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики, нардеп з фракції «Блок Петра Порошенка» Ніна Южаніна, касові апарати не будуть введені для підприємців І групи та підприємців – фізичних осіб ІІ та ІІІ групи з доходом до 1 млн. грн. Разом з тим, за її словами, при досягненні перевищення доходу в 1 млн. грн підприємець зобов'язаний застосовувати касові апарати з першого числа місяця наступного за кварталом, в якому досягнуто перевищення такого розміру доходу.

«Після досягнення ним об'єму (доходів. – Ред.) 1 млн. грн такий суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа має встановити РРО з першого числа місяця наступного за кварталом, в якому досягнуто таке перевищення», – сказала Южаніна.

Вона нагадала, що середній розмір річного доходу для підприємців ІІ групи становить 1,5 млн грн, а ІІІ групи – 20 млн грн. Закон ухвалений з поправкою, яку озвучила під час засідання парламенту міністр фінансів України Наталія Яресько, а саме доручити Кабміну до 1 вересня внести до Верховної Ради порядок перевірки підприємців.

Про це повідомили сьогодні, 1 липня, в інформаційній агенції «РБК-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів