Великі платники податків Львівщини перерахували держбюджету 1,3 млн. грн військового збору

10:28 16 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: bukpravda.cv.ua

Про це повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 16 вересня, «Щоденному Львову», що впродовж серпня підприємства, які перебувають на обліку в Спеціалізованій державній податковій інспекції з обслуговування великих платників у м.Львові МГУ Міндоходів, сплатили понад 1,3 млн. гривень військового збору. В повідомленні також зазначено:

«Кошти, які надходять до бюджету від військового збору, спрямовуються на фінансування потреб оборони України, тому своєчасна та повна сплата цього збору є надзвичайно важливою для  посилення обороноздатності нашої країни», – підкреслив начальник інспекції Олександр Юристовський.

Наголошуємо на необхідності відповідального ставлення до нарахування та перерахування до бюджету військового збору, адже недотримання законодавчих вимог тягне за собою застосування штрафів та пені. Як повідомлялося раніше, загальнодержавний військовий збір запроваджено з 3 серпня 2014 року відповідно до Закону України від 31.07.2014 року № 1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України».

Збір стягується в розмірі 1,5 відсотка з доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри. Оскільки Закон набрав чинності з 03.08.2014 року, з доходів, що були нараховані до 3 серпня, але виплачені після цього терміну, військовий збір не стягується.

Рахунки для зарахування надходжень до державного бюджету відкрито за кодом класифікації доходів бюджету 11011000 «Військовий збір». З реквізитами рахунків можна ознайомитись на офіційному порталі Державної фіскальної служби України в розділі «Бюджетні рахунки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів