В Україну імпортовано понад 100 тисяч автомобілів на $1,2 млрд

17:08 20 вересня 2013 р.

Дилери запаслися автомобілями напередодні запровадження "утилізаційного збору".

Про це повідомила прес-служба Міністерства доходів і зборів.

Імпорт автомобілів в Україну протягом літа суттєво збільшився. Аналіз роботи митниць Міністерства доходів і зборів України свідчить, що обсяги ввезення авто зростали постійно, досягнувши максимального значення у  серпні.

За останній місяць літа Україна імпортувала майже 47 тисяч автомобілів (загальною вартістю майже півмільярда доларів), що майже вдвічі перевищує тогорічні показники. Торік у серпні  в Україну було імпортовано 26,6 тисяч авто.

Переважну кількість завезених у серпні транспортних засобів склали нові легкові автомобілі. Їх завезено понад 24,2 тисяч, або більше ніж половина від усіх завезених транспортних засобів.

На другому місці опинились вантажівки, які вже були у вжитку. Таких машин завезли майже 19 тисяч, що вдвічі перевищує імпорт у серпні 2012 року (торік – трохи більше 9,5 тисяч).

Загалом в період літніх місяців в Україну було імпортовано понад  100 тисяч автомобілів загальною вартістю більше 1,2 мільярда доларів.

Експерти Міндоходів прогнозують, що вже у вересні імпорт автомобілів буде значно меншим, літній ажіотаж пов’язують з тим, що дилери посилено готувались до введення з 1 вересня так званого  «утилізаційного збору».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів