В Україні подорожчало теплопостачання (відео, оновлено)

17:00 5 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: kumar.dn.ua

Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, збільшила тарифи на централізоване теплопостачання в Україні в середньому на 75-90%.

Тарифи підвищили на тлі встановлення з 1 травня єдиної ціни на природний газ для населення в 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні 5 травня. Про це повідомили в четвер а інформаційній агенції УНІАН, де також нагадали:

«Газ для населення з квітня подорожчав на 53%. Таким чином, мінімальний тариф на газ з 1 квітня підвищився до 5 тисяч 500 гривень за тисячу кубів.

З березня електроенергія, у свою чергу, для населення подорожчала на 25%. Так, підвищено мінімальний тариф на електроенергію для населення до 57 копійок за кВт/год. Наступний етап підвищення тарифів на електроенергію для населення почнеться 1 вересня поточного року».

Голова НКРЕКП Дмитро Вовк повідомив сьогодні, 5 травня, агенцій «Інтерфакс-Україна»: «Відсоток залежить від підприємства (теплопостачання – ред.). Левова частка коригування пов'язана з рішенням уряду з ціною на природний газ, інше – перегляд заробітних плат у відповідності з новим рівнем мінімальних зарплат і рівнем ЄСВ, зміна роздрібних тарифів на електроенергію, інше».

Дмитро Вовк додав, що комісією затверджено заходи зі збільшення рівня оснащеності житлового фонду будинковими лічильниками тепла з поточних 60% до 86%. «Ще 14% – у процесі і на совісті підприємств та органів місцевої влади. Найкращий (за оснащеністю лічильниками тепла – ред.) Київ, найгірші – Полтава Тернопіль», – повідомив Дмитро Вовк.

Голова НКРЭКУ додав, що регулятор опрацьовує комплекс заходів, який дозволить в майбутньому знизити тарифи на тепло. «Комісія проводить роботу з заміщення тепла з природного газу на тепло з вугілля там, де це можливо – серед таких міст Київ, Чернігів, Черкаси, Суми, Калуш. Короткострокові заходи з «розшивки» вузьких місць в генерації і передачі теплової енергії, виробництво тепла з вугілля дозволять знизити середньозважену ціну для цих міст», – заявив Вовк.

Про це повідомили сьогодні, 5 травня,в інтернет-виданні «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів