В Україні подешевшають тарифи на електрику в нічний час

15:16 12 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: portalnews24.com

Національною комісією, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалено проект змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію (для населення).

Національною комісією, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, було схвалено проект змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію (для населення). Згадані зміни передбачають зменшення для населення тарифного коефіцієнту з 0,7 до 0,5 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23-ї години до 7-ї години доби).

Ця норма застосовується у разі використання побутовими споживачами двозонного обліку електричної енергії. Запропоновані зміни до Порядку стимулюватимуть населення переходити на споживання електричної енергії у нічний період за зниженим тарифом. 

Такий підхід дасть можливість вирівнювати графік навантажень ОЕС України та забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії у пікові періоди. Зазначений проект в найближчий час буде оприлюднено для громадського обговорення на офіційному веб-сайті НКРЕКП.

Про це повідомили сьогодні, 12 грудня, в прес-службі Національною комісією, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів