В Україні будуть "австрійські" ціни

14:22 8 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Посла Австрії здивувало, що більшість товарів в Україні дорожчі, ніж в Австрії.

Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм переконаний, що після підписання угоди про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом рівень цін в Україні знизиться. Як передає кореспондент УНІАН, про це посол сказав у Харкові під час форуму, присвяченого створенню ЗВТ між Україною і ЄС. 

«Я впевнений, що ціни будуть нижчі, тому що менше буде бар'єрів, буде менше тарифів на митниці», - сказав Хайм. На його думку, підписання угоди про ЗВТ дозволить не тільки ефективніше організовувати виробництво, а й захищати права споживачів. 

«Права споживача будуть набагато краще захищені. Компанії будуть вимушені поважати певні правила, які ми маємо в Європі для споживачів», - відзначив посол. 

Він висловив здивування з приводу того, що більшість товарів в Україні дорожча, ніж в Австрії. «І це дивує, тому що рівень доходів тут нижче», - сказав Хайм. 

Він також запевнив, що трансформації, які прийдуть до України після підписання угоди, дозволять певною мірою змінити цю ситуацію. «Немає гарантій, що все відбудеться швидко, але будуть створені умови», - наголосив посол. 

Нагадаємо, уряд України 18 вересня схвалив проект угоди з Євросоюзом про асоціацію з ЄС, яка передбачає створення зони вільної торгівлі. Україна сподівається на підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом в листопаді на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

unian.ua

 

новобудови Львів