Усі газопостачальні компанії виконуватимуть рішення Кабміну. Навіть РГК Фірташа

12:08 19 січня 2021 р.

Фото до новини

Газопостачальні компанії готові виконувати рішення уряду про тимчасове встановлення граничної ціни на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 грн за кубометр.

Про це сказано в заяві Асоціації постачальників енергоресурсів, пише DailyLviv.

Члени асоціації заявляють, що гарантують своїм клієнтам безперебійне постачання природного газу під час дії обмежень, запроваджених урядом з 1 лютого 2021 року.

"На жаль, при розробленні заходів захисту споживачів в умовах пандемії, уряд не враховував досвід запровадження антикризових заходів у європейських країнах, що дзеркально підтримують як споживачів, так і виробників та постачальників ресурсу", – наголошено в заяві.

В асоціації вважають, що найбільш ефективним рішенням у ситуації зростання цін на газ на світових ринках було б збільшення адресних субсидій для вразливих категорій споживачів або продаж видобутого в Україні газу за пільговою ціною всім постачальникам, які працюють із населенням з обмеженням маржі цих постачальників.

"Під час дії карантину члени асоціації не здійснюватимуть щодо боржників штрафних нарахувань", – наголошується в повідомленні.

Голова Асоціації Артем Копман висловив бажання, щоб для видобувних компаній передбачити компенсацію в разі продажу ресурсу за пільговою ціною, оскільки держава повинна підтримувати розвиток видобутку.

Нагадаємо, що 28 грудня 2020 року 55 газопостачальних компаній оприлюднили ціни на газ для побутових споживачів на січень 2021 року. У низці компаній анонсували зростання цін на газ. Після цього у Кабміні заявили, що НКРЕКП починає перевірку всіх газопостачальників, що мають найвищі тарифи на розподіл газу. 18 січня 2021 року Кабмін встановив граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн. Учасниками Асоціації постачальників енергоресурсів є три десятки компаній, серед інших і РГК  Дмитра Фірташа, що розподіляє близько 70% газу в Україні.

Нафтогаз України постачатиме газ усім споживачам, яким відмовлять регіональні газові компанії

П'ять способів перешкодити споживачам газу перейти до нового постачальника

НКРЕКП чекає на пропозиції до проекту постанови про зниження тарифів для операторів ГРС від 3,5% до 30%

Чотири тисячі клієнтів Львівгаз збуту платять взимку за кубометр газу 4,49 – 5,49 грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів