Уряд скоротив термін дії водійського посвідчення до 30 років

17:52 3 вересня 2013 р.

Державтоінспекція також оформляє і видає нове посвідчення водія замість втраченого або вкраденого посвідчення водія після перевірки факту видачі такого посвідчення водія особі, яка заявила про його втрату або викрадення.

Кабінет міністрів України зменшив строк дії національного водійського посвідчення на право керування транспортними засобами з 50 до 30 років. Про це йдеться у постанові уряду №627 від 12.06.2013 року "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України".

Кабмін також дозволяє складання іспитів, необхідних для отримання водійського посвідчення, в центрах Державтоінспекції незалежно від реєстрації за місцем проживання або перебування.

Крім того, уряд встановив, що особам, позбавленим права керування транспортними засобами за керування в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, водійське посвідчення буде повернуто тільки після обов'язкового проходження позачергового медичного огляду і складання теоретичного і практичного іспитів.

Вилучені посвідчення водія будуть зберігається в центрі Державтоінспекції за місцем проживання особи, позбавленої права на керування транспортним засобом.

Державтоінспекція також оформляє і видає нове посвідчення водія замість втраченого або вкраденого посвідчення водія після перевірки факту видачі такого посвідчення водія особі, яка заявила про його втрату або викрадення.

Про втрату посвідчення водія людина повідомляє в центр Державтоінспекції, а в разі його викрадення - до територіального органу МВС.

На час оформлення нового посвідчення водія у центрі Державтоінспекції за заявою особи видається тимчасовий талон на право керування транспортним засобом відповідної категорії строком на п'ять робочих днів.

"Строк дії талона може бути продовжений до отримання нового посвідчення водія. У разі втрати (викрадення) тимчасового талона водія може бути виданий новий талон. Під час отримання нового посвідчення водія тимчасовий талон вилучається", - йдеться в документі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів