Уряд представив парламенту проект держбюджету-2017 (+відео)

20:15 21 вересня 2016 р.

Сьогодні, 21 вересня, Кабмін представив у Верховній Раді проект держбюджету-2017, який був схвалений членами Кабміну та направлений до парламенту 15 вересня.

В уряді запевнили, що керувалися при розробці проекту держбюджету на 2017 рік відкритістю й прозорістю бюджетного процесу й залучили незалежних громадських експертів для перевірки розрахунків. У Кабміну стверджують, що це вперше зробило процес бюджетування справді прозорим.

В уряді також наголосили, що він схвалив та подав бюджет на розгляд парламенту вчасно й це дасть достатньо часу депутатам та всім охочим для ознайомлення з документом. А міністр фінансів Олександр Данилюк під час презентації проекту бюджету-2017 депутатам зазначив: «Держбюджет на 2017 рік базується на реалістичних доходах та наявних можливостях. Ми розробили чесний і відповідальний бюджет, який дасть змогу реально отримати заплановані надходження, не створюючи тиск на бізнес, а навпаки – стимулюючи економічний розвиток».

За словами Олександра Данилюка, цього року Мінфін змінив основний підхід до розробки бюджету – першочерговими були доходи та реальні можливості, а вже на їх основі формувались видатки. Міністр фінансів також запевнив, що проект держбюджету-2017 відрізняється тим, що має чіткі пріоритети, повністю забезпечені фінансовим ресурсом.

За його словами, пріоритети визначалися не від обсягу фінансування, а від необхідності реформувати та розвивати певний напрямок. Серед ключових напрямків – обороноздатність, дипломатія, соціальні стандарти, освіта, охорона здоров’я, АПК, дорожня інфраструктура, енергоефективність, культура, децентралізація. Окрім того, запроваджено трирічне планування – розроблено проект прогнозу держбюджету на 2018-2019 роки й закладено план розвитку економіки країни на перспективу.

Про це повідомили сьогодні, 21 вересня, в Урядовому порталі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів