Україну годують не агрохолдинги, а українські сімейні ферми, – нардеп

16:22 9 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

Cьогодні Україну годують не агрохолдинги, а українські сімейні ферми, тобто колишні підсобні господарства. А це: 80% молока, 50% яєць і м’яса та понад 90% овочів та фруктів.

Таке сьогодні, 9 жовтня, повідомив на прес-конференції у Львівському прес-клубі народний депутат Іван Кириленко.

Депутат запевнив, що через укрупнення територіальних громад, яке пропонує адміністративно-територіальна реформа, занепаде інфраструктура сіл та й ферми, з яких живуть самі селяни.

Справжній приклад адміністративно-територіальної реформи є в Польщі, де немає агрохолдингів, а середнє господарство становить 10 гектарів - це майже сімейна ферма, продукція якої заповнює українські та європейські ринки. 

«Доходи у польських селах у 9 разів вищі, ніж тих, хто працює в промисловості» - зазначив нардеп.

Окрім продуктів, сільське господарство дає й енергоресурси, а це - біогаз, біодизель і біотенол, які можуть заповнити прогалини, що спричиняє криза на сході України, сказав Кириленко.

Наприклад, у сільському господарстві можна добувати 11 млрд. кубів біогазу. Україна може отримувати гранти на виробництво екологічно чистої зеленої енергії, навіть на безповоротній основі коштів,оскільки Європа зацікавлена в екології навколишнього середовища не тільки в себе, а й у сусідніх державах.

Мар'яна Голуб'як

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів