Укравтодор найближчим часом оголосить конкурс на будівництво магістралі Краковець-Броди-Рівне

19:49 11 березня 2021 р.

Фото до новини

Державне агентство автомобільних доріг України ( "Укравтодор") і компанія "Автомагістраль-Південь" підписали меморандум про підготовку пропозиції про державно-приватне партнерство (ДПП) в рамках проекту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Краковець - Броди - Рівне (за винятком ділянки Північного обходу Львова).

Як повідомляє прес-служба "Укравтодору", в рамках меморандуму "Автомагістраль-Південь" за свій рахунок розробить техніко-економічне обґрунтування реалізації проекту, пише Dailylviv.

"Підписання меморандуму дозволить нам вже найближчим часом оголосити відкритий конкурс з відбору приватного інвестора для будівництва маршруту Краковець - Броди - Рівне. Це повинна бути сучасна дорога європейського рівня, яка з'єднає столицю України з найбільшими містами Європи", - зазначив глава "Укравтодору" Олександр Кубрак.

В "Укравтодорі" нагадали, що для будівництва ділянки Північного обходу Львова в цьому році буде проведено відкритий міжнародний тендер відповідно до правил і принципами Міжнародних фінансових організацій в рамках співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком. Обхід Львова разом з новозбудованої дорогою Краковець - Броди - Рівне створять новий транспортний коридор міжнародного значення.

Як повідомлялося, "Автомагістраль-Південь" є найбільшим підрядником "Укравтодору": за підсумками 2020 року компанія отримала держзамовлень на 30,34 млрд грн або на 31,1% від загальної суми. У минулому році компанія брала участь в піар-кампаніях Офісу президента: "Автомагістраль-Південь" на прохання Володимира Зеленського придбала новий будинок для багатодітної сім'ї.

ТОВ "Автомагістраль-Південь" офіційно належить одеситам Олегу Налованному і Валерію Короткову. Фактичний контроль над компанією здійснює бізнесмен Олександр Бойко, засновник фірми "Дорожник-97", яка є найбільшим постачальником будівельних матеріалів і техніки для "Автомагістралі-Південь".

На Львівщині є фірма, яка готова ремонтувати дороги майже безкоштовно: за бюджетні кошти

Наступного тижня на Львівщині ловитимуть перевізників-нелегалів. Названо головні прикмети

У Львові почнуть латати дороги. З "дуйками"-сушками

Дрогобицька міська рада купує голові позашляховик для бездоріжжя

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів