У нових квитанціях за газ рахують кіловат-години, гігакалорії та мегаджоулі

11:25 30 травня 2017 р.

Фото до новини

У квитанціях, які споживачі газу отримали в травні, вже зазначені обсяги газу, який спалив споживач, у кіловат-годинах, гігакалоріях та мегаджоулях. Наразі все це роблять тільки для інформування споживачів. 


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 30 травня, під час прес-конференції на тему: «Нова ціна на газ для населення та нові рахунки. Що зміниться для споживачів?», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив голова правління ПАТ «Львівгаз» Юрій Войсович.

- Оплата все одно проводиться за метри кубічні. Але споживач має можливість побачити, скільки кілоджоулів є в тому об’ємі природного газу, який він спожив, - наголосив він.

Голова правління ПАТ «Львівгаз» нагадав, що в квитанціях за тепло споживачам виставляють споживання в одних одиницях, за електрику – в інших, за газ – ще в інших. І споживач не може порівняти.

- А якщо споживач буде розуміти, що для опалення будинку йому треба, наприклад, сто кілоджоулів, то відповідно він зможе собі прорахувати, що ці сто кілоджоулів в електроодиницях, тобто кіловат-годинах, коштуватимуть сто гривень. А в газоодиницях, тобто в метрах кубічних, – 120 гривень. Але підтягнути газ йому буде коштувати 1000 гривень, а електроенергію – більше. Це я умовно говорю, - пояснює, для чого це зроблено Юрій Войсович.

«Щоденний Львів» уже інформував, як довідатися про калорійність газу, що його постачають за конкретною адресою, та як його перерахувати в кілоджоулі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів