У липні та серпні поляки відкрили 56 тисяч нових фірм

09:46 6 вересня 2013 р.

"Це рекорд" – повідомляє Польське радіо з поситланням на безкоштовне видання «Mеtro» і пояснює, що цей рекорд є примусовим: у такий спосіб поляки тікають від безробіття. Кількість осіб, які прагнуть зайнятися своїм бізнесом, зростає щомісяця.

-  Годі однак вбачати в цьому раптове магічне збільшення нашої підприємливості,– коментує Ярослав Новротек, голова Центрального осередку економічної інформації.

Економіст переконує, що мотиви поляків зовсім інші, ніж мешканців Західної Європи, які після кількох років праці у фірмі і здобуття досвіду, відкривають свій конкуренційний бізнес. – У Польщі ті, хто ідуть на своє, щоб зреалізувати свої мрії, це виняток. Поляки масово відкривають фірми, бо не мають іншого виходу. На погляд економіста, більшість нових підприємців - це жертви звільнень, особи, які тікають від безробіття.

Упродовж двох років близько 20 відсотків новозаснованих підприємств буде закрита, а чергові 15-20 відсотків припинять свою діяльність – прогнозує Новротек. Єремі Мордасевич з Конфедерації працедавців Lewiatan вбачає користь від цієї ситуації: Навіть, якщо фірма впаде,
підприємець здобуде новий досвід, – переконує експерт.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів