У Львові зібрали на одному сайті всі об’єкти комунальної власності

17:50 22 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті mayno.lviv.ua

Як повідомили «Щоденному Львову» в середу в прес-службі міськради, управління комунальної власності ЛМР спільно з Інститутом міста запустило сайт mayno.lviv.ua.

У прес-службі ЛМР повідомили «Щоденному Львову» сьогодні, 22 жовтня, що управління комунальної власності ЛМР спільно з Інститутом міста запустило сайт mayno.lviv.ua. У повідомленні також конкретизують: 

«Управління комунальної власності Львівської міської ради спільно з Інститутом міста запустило сайт mayno.lviv.ua, де всі охочі тепер можуть ознайомитись з переліком вільних приміщень, що перебувають у комунальній власності Львова. Відвідувачі сторінки можуть також оглянути описи приміщень та їхні фото, дізнатись актуальну інформацію про конкурси та аукціони, зробити запит до управління комунальної власності.

«Принципи роботи управління комунальної власності сьогодні – це прозорість та відкритість стосовно всіх дій, які вчиняє управління щодо майна територіальної громади м. Львова. До нас надходить дуже багато звернень щодо можливості надання нежитлових приміщень в оренду, роз’яснень відповідних процедур та можливості приватизації майна комунальної власності. Сподіваюсь, за допомогою можливостей нових засобів інформації, таких як сайт управління комунальної власності, ми будемо ще доступніші та відкритіші для людей», – зазначила начальник управління комунальної власності Інна Свистун.

Як підкреслив директор КУ «Інститут міста» Олександр Кобзарев, на сьогодні завдання управління комунальної власності – це ефективно використовувати тимчасово вільне міське майно так, щоб воно приносило якнайбільший дохід до міського бюджету.

«Відповідно, ми створили сайт, на якому підприємці могли б побачити майно, що знаходиться в розпорядженні міста. Там чітко розписано процедури отримання в оренду майна або ж його приватизації, щоб все було прозоро та відкрито. Ми віримо, що саме такі заходи сприятимуть побудові довіри між підприємцями і представниками місцевого самоврядування. Окрім того, це призведе до збільшення надходжень до міського бюджету», – зазначив Олександр Кобзарев.

Ідея створення сайту, на якому б можна було побачити вільні приміщення комунальної власності, виникла під час засідань робочої групи з розробки Стратегічного плану залучення інвестицій. Своє зацікавлення у проекті висловили підприємці Львова та представники місцевих бізнес-асоціацій.

Найближчим часом на сайт буде додано також скан-копії технічних паспортів приміщень, щоб потенційні інвестори змогли оцінити розташування об’єктів відповідно до адреси та планування будинку. 

Сайт розроблено в рамках реалізації демонстраційного проекту «Розвиток інноваційного середовища та підвищення інвестиційного іміджу Львова як перший етап створення Корпорації місцевого економічного розвитку», який здійснюється за підтримки Проекту міжнародної технічної допомоги «Місцевий економічний розвиток міст України» (МЕРМ), що впроваджується Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Уряду Канади. Більше про проект http://www.mled.org.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів