У Львові другий день триває Всеукраїнський форум ОСББ (відео)

15:15 27 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У нашому місті зібралися близько 140 голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

«Уже другий день у Львові триває VI Всеукраїнський форум об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), який цьогоріч зібрав близько 140 голів ОСББ та управлінських компаній зі всієї України, іноземних експертів та представників міжнародних організацій», – повідомили сьогодні, 27 листопада, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації, де також поінформували:

«Відкриття цього заходу, а також представлення результатів напрацювань першого дня відбулось сьогодні, 27 листопада, за участі представників місцевої влади та виконавчих органів. До учасників форуму у вітальному слові звернувся й голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Він наголосив, що присутні тут представники ОСББ та Спілки Власників житла з усієї України своїм прикладом мають переконати людей у ефективності створення таких об’єднань. Олег Синютка також підкреслив: «Сьогодні багато залежить від вас. Те, що вимагалось від Верховної Ради України – зроблено, і виконавчі органи влади зроблять все необхідне. Але тут є потреба переконати людей. І цього, на превеликий жаль, не зможе ні голова Парламенту, ні Прем’єр-міністр, ні голова облдержадміністрації. Переконати людей може тільки той, хто живе поруч і демонструє свій позитивний досвід. Тому я би хотів, щоб це було основною ціллю на 2016 рік. Адже сьогодні ви є реальними господарями свого житла, демонструєте ефективне управління, у порівнянні з тими будинками, які обслуговують ЖЕКи».

Зазначимо, цього року ключовими темами форуму ОСББ стали законодавчі реалії, перспективи розвитку управительських компаній та можливості впровадження енергоефективних заходів у будинках. Також учасники розглянули й перспективи управління малоквартирними будівлями в історичній частині міст.

Загалом цей форум став хорошою традицією для Львова. Досвід попередніх років доводить, що він є дієвою платформою для стимулювання змін в галузі житлового господарства.

У Львівській області спостерігається позитивна динаміка зі створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Зокрема, на сьогодні вже функціонує 1156 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, в т.ч. впродовж 9 місяців 2015 року утворилось 42 ОСББ. Триває активна робота зі створення ОСББ у Золочеві, де вже функціонує 107 таких об’єднань, Дрогобичі – 94 ОСББ, Бродівському районі – 47, Стрию – 40, Трускавці – 39, Яворівському районі – 39».

Натомість у прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 27 листопада, «Щоденному Львову»:

«У Львові триває VI Всеукраїнський форум ОСББ. Близько 140 голів ОСББ та управлінських компаній зі всієї України, а також представників місцевої влади та виконавчих органів, іноземних експертів у галузі житлового господарства та представників міжнародних організацій зібрались в одному місці, аби обговорити шляхи підвищення ефективності у сфері житлового господарства. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив із цього приводу:

«Сподіваюсь, що цей форум і дискусії в рамках нього будуть корисними для нас всіх. Кожного дня треба вчитися: якщо припиняєш, то, фактично, помираєш. Я думаю, що ми традиційно дамо дуже якісні рекомендації для центральних органів влади, для міністерства, яке буде курувати це питання.

Якщо ми хочемо навести лад, то іншого варіанту, як максимальна підтримка ОСББ в країні, немає. У нас у Львові, там, де люди створили ОСББ, вони вже починають збирати кошти на утеплення будинків, а державна і міська програми компенсують відсотки. Динаміка дуже непогана. Тому потрібні стимули.

Ми спілкувалися ще в минулі періоди з міністрами, щоб виробити формулу співфінансування підтримки ОСББ – 50 на 50, 60 на 40. На превеликий жаль, це все залишилось на папері. Можливо, саме наш форум буде тим поштовхом, який дасть динаміку. Ми готові у Львові реалізовувати пілотні проекти, щоб уся Україна потім черпала досвід і брала приклад».

Нагадаємо, VI форум ОСББ організовує Інститут міста у партнерстві з Львівською міською радою, Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», Програмою розвитку ООН в Україні, компаніями «Данфосс-Україна», «Снєжка-Україна», ТОВ «Кан», «Хенкель Баутехнік», ПП «Хвоя Інтегра», ТОВ «Рехау», ПАТ «Кредобанк», ПАТ «Банк Львів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів