У Львові вдвічі хочуть збільшити ціну за пасажирські перевезення

13:59 26 січня 2021 р.

Фото до новини

Керівники підприємств, які займаються пасажирськими перевезеннями у Львові, вимагають збільшення тарифу за проїзд.

Про це транспортники заявили під час чергового засідання транспортної комісії, повідомляє "Еспресо.Захід", пише DailyLviv.

"Тарифна політика зараз 7 грн у місті. Всі розуміють, що економічно обґрунтовано це має бути більше. Ми не кажемо, щоб львів'яни платили вже 12, 15 чи 17 грн. Готові і за 7 грн і навіть за 5 грн возити. Але різницю в тарифах нам мають повертати за рахунок бюджетних коштів і відшкодувань", - сказав голова асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Це підтвердив директор АТП-1 Орест Хамула, що зараз реальна економічно обґрунтована ціна за проїзд має бути 14 грн.

Один з перевізників, керівник "Успіх БМ" Юрій Мельник зазначив, що потрібно нарешті прийняти економічно обґрунтований тариф.

"Треба нарешті сказати людям правду в очі, що перевезення - це дорого. В Європі середня вартість за проїзд - це 40 грн. А у нас не лише сім гривень, та й половина з тих, хто їздить - це пільговики", - сказав Юрій Мельник.

Також прозвучала цифра, що у Львові зараз 349 тис. різних категорій пільговиків.

Керівник концерну "Екопастранс" Ігор Самардак висловив думку, що гроші варто не давати просто так перевізникам Львова, а створити умови, щоб їх могли заробляти за кожний додатковий кілометр.

"Тариф однозначно треба підняти найближчим часом. Адже чим довше тягнемо, тим більше ми влазимо у борги. Бо умовно кажучи, за пів року тариф піднімуть, а за цей час нових кредитів перевізники наберуть і вже новий тариф нічого не змінить у плані якихось якісних змін, і знову все те саме. Тарифи треба піднімати вчасно", - сказав Ігор Самардак.

Перевізники також наголосили, що при озвучених планах про перехід з наступного року на е-квиток, ціна за проїзд у будь-якому разі суттєво зросте.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів