У Львові стартував міжнародний форум підтримки фермерства

13:55 27 квітня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Другий день форуму присвятять глобальним змінам клімату та організації адаптивних заходів в сільському господарстві Західної України.

Сьогодні, 27 квітня, на території аеропорту «Львів» стартував триденний міжнародний форум з підтримки фермерства «Агропорт Захід Львів 2017», зорієнтований на розвиток потенціалу дрібних та середніх виробників аграрного сектору, а також промоцію виробничого потенціалу підприємств харчової промисловості Львівської області. Участь у церемонії його відкриття взяли міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, голова Львівської ОДА Олег Синютка, директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз та арговиробники.

Зокрема міністр аграрної політики та продовольства України, зокрема, наголосив: «Дуже важливо, що на Львівщині присутня правильна філософія роботи із малими товаровиробниками. Приємно також, що регіон відкритий для нового досвіду. Хотів би, аби всі області України показували такі результати, як і Львівська».

Натомість директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз розповіла: «На заході присутні близько 12 іноземних делегацій, а відвідувачі, яких все більшає, знайомляться із інноваціями на ринку. Аграрії, зокрема західних областей мають можливість переглянути тут усі новації галузі – перш за все у галузях тваринництві, ягідництва та сфери органічної продукції».

«У перший день форуму відбудеться стратегічний форум «Інвестиційний клімат українського АПК», під час якого обговорюватимуть ефективність залучення фінансування в сільське господарство та харчову промисловість Львівської області. А також можливості використання світового досвіду впровадження проектів міжнародної технічної допомоги для всіх аграріїв України», – поінформувала також чиновник. – Другий день форуму присвятять глобальним змінам клімату та організації адаптивних заходів в сільському господарстві Західної України».

«Також у межах форуму представлять кращі об'єкти туризму Львівщини. А родзинкою заходу стане церемонія нагородження відкритою премією «Agroport Awards», під час якої відзначать найкращих сільськогосподарським виробників та виробників харчової промисловості області», – повідомили сьогодні, 27 квітня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також опублікували фоторепортаж з форуму.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів