У Львові стартував гастрономічний бізнес-форум

16:23 21 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vorobus.com

Сьогодні на третьому поверсі виставкової зали РСП «Шувар» на вулиці Хуторівка, 4-б розпочався дводенний гастрономічний бізнес-форум «Perspective-UA».

Головна ідея Форуму – розвиток виробництва місцевих продуктів та сімейного фермерства в Україні; інтеграція в туристичний сектор, розвиток гастрономічного туризму, відродження кулінарних традицій.  З цією ж метою, в рамках форуму відбудеться Перший національний кулінарний конкурс кухарів «Дні Української Кухні». У ньому братимуть участь понад 75 учасників з різних областей України, а переможці долучаться до міжнародного проекту «Дні Української Кухні в Європі», який пройде в серпні – вересні цього року в 10 країнах Європи. 

У роботі Форуму візьмуть участь понад 200 учасників: особисті селянські господарства, фермерські господарства, об’єкти туризму та громадського харчування, ресторани, підприємства оптової та роздрібної торгівлі.  «Перспектива України полягає у виробництві високоякісних продуктів харчування, а специфіка Західного регіону, в якому на даний час виробляється понад 70% сільськогосподарської продукції, – у розвитку малих фермерських господарств сімейного типу», – зазначають організатори. 

Також під час Форуму відбудуться презентації успішних фермерських проектів, дегустації місцевих продуктів, дискусії та обговорення важливих питань розвитку виробництва якісних продуктів харчування. Для всіх охочих в рамках форуму проведуть майстер-класи з різних питань аграрного бізнесу.

«Крім того, ще одним із важливих аспектів сьогодення України є працевлаштування вимушено переміщених осіб з Криму та Сходу країни, які знаходять притулок в сільській місцевості. Соціальна адаптація та створення нових робочих місць – першочергові завдання держави в цьому питанні», – додають організатори.

У рамках Форуму також відбудеться підписання Хартії Української кухні, з метою об’єднання учасників ринку задля популяризації та просування на внутрішньому та зовнішньому ринках українських продуктів, відродження та розвитку українських кулінарних традицій, сприяння розвитку виробництва місцевих регіональних продуктів та гастрономічного туризму. Захід відбудеться з ініціативи переселенців з Криму та громадських організацій «Slow Food Galitsia» і «Західна Шеф Група».

Про це повідомили сьогодні, 21 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів