У Львові призупинили сплату податків до сформування уряду національної згоди (відео)

19:12 3 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: dw.de

Підприємець Ярослав Рущишин наголосив у коментарі «Радіо Свобода», що «бізнесмени ризикують, але це свідома жертва заради майбутнього країни».


Відео: news24

Сьогодні понад сто львівських підприємців зібралися біля приміщення Головного управління Міндоходів у Львівській області, щоб оголосити про свій намір відтермінувати сплату податків до державного бюджету, поки не буде сформований уряд національної згоди. Тоді вони обіцяють одразу сплатити усі податки, які заборгують.

Як повідомляє кореспондент «Радіо Свобода», бізнесмени мають намір платити податки до місцевих бюджетів, за рахунок яких утримуються освітні, медичні заклади, пенсіонери. Вони бойкотують податки лише до державного бюджету, «з яких фінансується адміністрація президента, парламент і силові структури».

«Це з наших з вами кишень фінансується діяльність спецпідрозділів, купується спецзасоби і зброя для розгонів і розстрілів мирних мітингарів та демонстрацій по усій Україні, – мовиться у звернення підприємців. – Досить годувати зграю казнокрадів і злочинців, що дорвалася до влади, довела економіку країни до руїни».

До акції бойкотування податків долучились платники податків, які  входять у Комітет підприємців Львівщини. Підприємець Ярослав Рущишин наголосив у коментарі Радіо Свобода, що бізнесмени ризикують, але це свідома жертва заради майбутнього країни». Він також повіломив: 

«Комітет юридичної служби надасть кожному підприємців роз’яснення, щоб мінімізувати втрати від штрафних санкцій, які будуть пізніше, тобто коли не сплачуєш вчасно податки. Штрафні санкції досить вагомі, але любити Україну потрібно і через свою кишеню. Ми йдемо на ці жертви, щоб наших дітей не стріляли. Гадаю, що місяць-два має все вирішитись, бо такого підриву економіки влада не витримає», 

Натомість підприємець Роман Зафійовський розповів: «Штрафні санкції щодо невчасної сплати податків можуть становити 10-30% від суми несплаченого податку. Для мого підприємства це буде близько 10 тисяч гривень за місяць, залежно від результатів діяльності, а може бути 2000 гривень. Далі все більша сума і мова йде про реноме підприємства, бо ти стаєш проблемним підприємством. Так це велика сума втрати, але я розумію, чим ризикую. Це є протестна пожертва, так я ризикую своїм бізнесом». 

Комітет підприємців Львівщини закликав підтримати їхню акцію на всеукраїнському рівні. Бойкот оголосили до перемоги вимог Майдану. Головне управління Міндоходів у Львівській області до кінця дня має оприлюднити свою заяву з приводу акції протесту підприємців.

«Щоденний Львів» інформував про це й в повідомленні «Львівські підприємці не платитимуть податки владі, яка утримує «Беркут» (відео)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів