У Львові прийняли рекордний бюджет з порушенням процедур

12:18 11 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: grim.in.ua

Депутати ЛМР ухвалили бюджет розвитку міста на 2016 рік. Його видатки – понад 1,6 мільярда гривень.

"Уперше Львів отримав бюджет розвитку такого розміру. Пригадуємо роки, коли він становив 80 мільйонів гривень. Значні кошти передбачено на благоустрій, ремонти дахів, тротуарів, доріг”, – зазначив Андрій Шевців, керівник фракції “Об’єднання “Самопоміч” у Львівській міській раді.

"Напередодні сесії бюджет розвитку представили на розгляд громадськості. Бюджетні слухання відбувались також у постійних депутатських комісіях міської ради",- стверджує Андрій Шевців.

Цю інформацію заперечує голова депутатської комісії законності, свободи слова та депутатської етики, депутат Української галицької партії Юлія Гвоздович. Вона стверджує: "У ратуші знову порушують процедуру підготовки, оприлюднення та розгляду проектів ухвал і проекту порядку денного пленарних засідань. Цього разу проекти ухвал депутати отримали за 2 дні до пленарного засідання".

«Йдеться про півтора мільярда гривень. Такою бездіяльністю депутатів позбавили можливості фахово розглянути та вивчити зазначені питання, а територіальну громаду – ознайомитись із напрямками використання коштів, об’єктами, на які вони виділяються, а відтак - вплинути на процес визначення таких видатків чи внести свої пропозиції», – заявила Юлія Гвоздович у публічній заяві.

Андрій Шевців інформує, як будуть розподілені кошти бюджету розвитку:

"Зокрема, на оновлення громадського транспорту передбачено понад 280 млн. грн. За ці кошти планується закупити низькопідлогові тролейбуси, автобуси, сучасні трамваї. Місто закуповуватиме транспорт у львівського товаровиробника – заводу “Електрон”. І ці кошти повернуться у місцевий бюджет у вигляді податків, а львів’яни матимуть робочі місця та заробітну плату”, – каже Андрій Шевців.

Понад 380 млн. грн. передбачено на будівництво та ремонт доріг, зокрема, на вулицях Мечнікова, Богданівська, Київська, Садова, Трускавецька, Пулюя, Татарбунарська та ін. А ще у 2016 завершать трамвайну колію на Сихів. Майже 7 мільйонів гривень передбачено на освітлення пішоходних переходів.

На благоустрій планується витратити понад 80 млн. грн., зокрема 44 млн. грн. на облаштування громадських просторів; майже 40 мільйонів – на впорядкування прибудинкових територій та двориків, ремонт внутріквартальних доріг.

11 мільйонів гривень передбачено на розвиток велоінфраструктури: будівництво велодоріжок на вулиці Чорновола (від вул. Липинського до вул. Під Дубом) і від Рясного-2 до вулиці Вінниці, на верхній частині вулиці Городоцької (від вул. Ряшівської до вул Чернівецької), велодоріжки до селища Брюховичі.

У бюджеті розвитку передбачено кошти на капітальний ремонт площі Митної, реставрацію синагоги “Золота Роза”, статуї "Ощадність" на даху львівського музею етнографії на просп. Свободи, 15,  реставрацію фасадів будівлі театру імені Марії Заньковецької, впорядкування парків “Знесіння” (тут збудують велодоріжки), “Високий Замок”, “Залізна вода”.

Видатки на культуру зросли у 5 разів – понад 30 млн. грн.

Як повідомила депутат фракції “Об’єднання “Самопоміч” у Львівській міській раді Юлія Хомчин, за ці кошти оновлять Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки, Перший український театр для дітей та юнацтва, театр «Воскресіння», ЛКП “Культурно-мистецький центр “Супутник».

"Дві нові медіатеки буде створено на Сихові та у Рясному”, – зазначила Юлія Хомчин. За її словами, серед планових видатків – оновлення бібліотечних фондів, закупівля музичних інструментів для шкіл Львова та ін.

За два роки у всіх львівських школах відремонтують санвузли та їдальні

Понад 135 мільйонів гривень передбачено на освіту у бюджеті розвитку Львова на 2016 рік.

“Зокрема,  за ці кошти відремонтують 160 їдалень та 160 санвузлів у львівських школах, а це практично половина усіх шкіл Львова. У 2017 році такі ремонти планується здійснити у решті шкіл, тож за два роки буде відремонтовано санвузли та їдальні у всіх школах міста”, – повідомила голова комісії гуманітарної політики Львівської міської ради, депутат фракції “Об’єднання “Самопоміч” Тетяна Іванів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів