У Львові пропонують створити постійну комісію з індустрії гостинності при ЛМР

20:19 29 вересня 2020 р.

Фото до новини

Наше місто до карантину щороку приймає до двох мільйонів туристів. І власне цю сферу місто визначило пріоритетною у розвитку Львова. Але з початком епідеміх коронавірусу львівський туризм опинився у справжньому колапсі. Зараз він намагається знову стати на ноги. І варто йому допомогти, аби вдруге не наступити на ті самі граблі.


Відео: Львівський пресклуб

Так вважає Андрій Вільчинський директор готельно-ресторанного комплексу "Панорама", представник партії “Слуга народу”, пише DailyLviv.

- Влада мала перебачити наслідки і випередити їх до закриття кордонів, - сказав він на засіданні «Львівщина без туристів: за рахунок чого і кого буде виживати туристична інфраструктура?» у Львівському пресклубі. – Адже йшла хвиля епідемії з Китаю в Європу, а звідти – до нас. Було зрозуміло, що Львів прийме на себе удар першим. Ми мали трохи часу – кілька тижнів – коли потрібно було діяти рішуче. Група львівських гольтер’єрів і рестораторів розробила план, який мав мінімізувати  податки. Але влада не розуміла, не реагувала. Ми ініціювали звернення через міського голову до Кабміну. Але це дало мало результату: Львів таки зазнав катастрофічних збитків через закритий кордон. Довелося звільнити близько 25% персоналу, який працював у готелях, ресторанах, кав’ярнях. Ми вже знаємо, що з 28 вересня Україна відкриває кордони для іноземців. І маємо втішну звістку – вже з першого з дня надходять бронювання, до нас будуть їхати. Проте, відновити робочі місця для тих, хто їх втратив, вдасться не скоро. Надто великі збитки: власники закладів мусять оговтатись і стати на ноги, - наголосив підприємець.

На думку Андрія Вільчинського, у Львівській міській раді має діяти постійна комісія з індустрії гостинності, яка би прогнозувала ризики і мала спеціальний алгоритм дій на випадки форс-мажору.

- Крім того, міська мерія могла би виступати гарантом у кредитному зобов’язанні для бізнесменів, які працюють в сфері туризму. Це було би значним полегшенням для нас. А нині ми бачимо, що через зовнішні чинники туристична галузь впала у Львові першою, а підніметься останньою, – підсумував бізнесмен.

Бо львів’яни розуміються на каві! Як найпопулярнішій кав’ярні міста вдалося вистояти в часи «мертвого» карантинного сезону.

Санаторії і пансіонати Трускавця заповнені лише на 20%, - промоутер.Львівський художник закликав не перетворювати туризм на сферу готелів і дешевого пива.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів