У Львові презентували придбані у компанії «Електрон» автобуси (+відео)

17:00 25 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Наразі комунальному автотранспортному підприємству передали сім автобусів.

«Сьогодні, 25 травня, у Львові презентували перші автобуси, придбані містом у компанії «Електрон», – повідомили сьогодні, 25 травня, «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Загалом, місто купило 10 автобусів, на сьогодні комунальному автотранспортному підприємству виробник передав сім одиниць. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив із цього приводу:

«Ми свого часу презентували нові трамваї львівські, які сьогодні їздять по наших дорогах, ми презентували нові тролейбуси, в минулому році презентували новий електробус. А сьогодні у нас великий день – ми презентуємо нові автобуси, які зроблені у Львові: найвища якість, двигун «Євро 5». Власне, єдине, що ми купуємо закордоном, це англійські двигуни «Євро 5». Бо це і економія палива і екологія. Важливо, що автобуси пристосовані для людей з особливими потребами.

Таким чином, вся лінійка громадського транспорту сьогодні виробляється у Львові. Ми відновлюємо славу Львова як міста середнього машинобудування. Хто б не створював нам проблеми, хто б не вставляв палки в колеса, ми перемелюємо ті всі палички і  рухаємося вперед.

Амбіції міста є чіткі і зрозумілі: ми повинні на 70% впродовж наступних років оновити весь громадський транспорт Львова. І, власне, маючи базове підприємство, яке виробляє всю лінійку міського транспорту, це дуже великий плюс. Тому що не тільки важливо мати автобус, тролейбус чи трамвай, важливо якісно доглядати, обслуговувати.

А коли завод є тут, у Львові, це набагато дешевше, набагато якісніше. Це є нові робочі місця для підприємства, це є замовлення для суміжників, які знаходяться у Львові, це є престиж Львова і, найголовніше, це комфорт наших мешканців.

На сьогодні ми отримаємо першу партію, це 10 автобусів, які були заздалегідь замовлені. Ми оголосили тендер ще на 55 автобусів і «Електрон» виграв цей тендер, але, на превеликий жаль, була скарга мінського заводу «МАЗ» і сьогодні Антимонопольний комітет зупинив цей тендер. Це аномалія з точки зору здорового глузду.

Я собі важко можу уявити, якщо б, до прикладу, завод «МАЗ» виграв тендер на поставку автобусів у Мінську, і завод «Електрон» написав скаргу, щоб президент Білорусі зробив в даній ситуації? Це ж сотні і сотні нових робочих місць, це ж замовлення для нашого вітчизняного виробника.

Ми повинні підтримувати нашого виробника, але підтримувати не гучними промовами з екранів телевізорів, з трибуни Верховної Ради, а ми повинні підтримувати нашого виробника працею і конкретним результатом, який ми маємо у Львові. Дай Бог, щоб всі міста рухалися такою ж дорогою.

У цьому році ми ще отримаємо сім нових трамваїв. Ми будемо отримувати нові тролейбуси і, я переконаний, що ми в цьому році отримаємо, як і було заплановано, 55 нових  автобусів і вони виїдуть на маршрути Львова». 

Натомість начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир зазначив: «Рішення про маршрути, яких працюватимуть автобуси, буде прийнято після отримання всіх 10 автобусів з державною реєстрацією. Віг також зауважив, що процедура державної реєстрації затягнулася на кілька місяців. Це для нас було дуже неочікувано».

На сьогодні місто придбало у заводу «Електрон» два трамваї, сім тролейбусів,  електробус та 10 автобусів. Автобус марки «Електрон» А18501 – це сучасний, комфортабельний місткий транспорт із 100 % низьким рівнем підлоги, розрахований на перевезення понад 100 пасажирів. Автобус доступний для маломобільних груп населення і обладнаний відкидною рампою, призначеною для пасажирів на інвалідних візках та спеціальним місцем в салоні, обладнане ременями безпеки.

Бортовий комп'ютер з сенсорними дисплеями, за допомогою САN системи здійснює управління всіма системами автобуса та повну діагностику їх роботи.   Всі деталі салону, в т.ч. обшивка крісел виконані з негорючих матеріалів. 

Програмоване електронне табло та біжучий рядок в салоні забезпечують максимальну інформативність для пасажирів про рух автобуса. Автобус оснащений потужним і економічним дизельним двигуном Cummins (виробництва США), що відповідає екологічному стандарту «Євро 5».

Використано трансмісію  та ходову частину провідних європейських виробників. Зручний та легкий доступ до обладнання з боку мотовідсіку та салону. Сучасна система охолодження двигуна з електроприводом вентиляторів забезпечує суттєву економію палива».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів